jegyzet

2020.08.28. 11:54

Váltsd valóra!

Nagy Emese

Az életben talán az egyik legrosszabb érzés a csalódás. Megbízni olyasvalakiben, akiről végül kiderül, hogy elárult minket. Éppen ezért már gyermekkorunktól kezdve – sokszor akaratunkon kívül – teszteljük az embereket. Rengetegszer kiábrándulunk az élet során, közben sokszor azokat bántjuk, akik csak szeretetre, törődésre vágynak, viszonzásul pedig ránk bízzák az életüket. Engedik, hogy kedvünkre irányítsuk, neveljük, formáljuk őket – és ezért mit kapnak cserébe?

Hatalmas szívüket darabokra törjük, a legfontosabbak vagyunk számukra, mégis oly sokszor cserbenhagyásnak vannak kitéve – miért? Manapság többen találnak szerető otthonra, mint évekkel ezelőtt, de még mindig akadnak olyan árván hagyott teremtések, akik kilátástalanságukban a sötét utcákat járják, bízva abban: álmaik egyszer valóra válnak.

Az emberek is tele vannak álomképekkel: jól fizető munka, külföldi nyaralások, rengeteg szabadidő, de vajon tényleg ezek számunkra a legfontosabbak? Ha teljesítenénk a kutyusok álmát, akkor rájönnénk, hogy ugyanarra vágyunk, csak éppen azt gondoljuk, a mi életünkben már jelen van. Tehát, nincs más dolgunk, mint kideríteni, az őszinte érzelmi kötelék jelen van-e az életünkben, ezt pedig nem lehet máshogyan, mint teljesíteni egy kutya vágyálmát.

Nagy Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában