A boldogság pillanatai

2020.08.30. 20:40

Egy faházikó emlékét őrzi Patalenszki Zsanett novellája

Gyermekkorának egyik meghatározó élményét idéző történet is bekerült az antológiába.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

– A nyírségi településen élő Patalenszki Zsanett a Debreceni Egyetem másodéves gyógypedagógus hallgatója. Nemrégiben vehette kezébe azt az antológiát, melyben legújabb novellája is olvasható. A „legújabb” persze azt is jelenti, hogy Zsanett ifjú kora ellenére már számos publikációt, pályázati eredményt tudhat maga mögött. Legutóbb A boldogság pillanatai című pályázaton ért el szép sikert. A tavaszra tervezett eredményhirdetés a koronavírus-járvány miatt elmaradt, a nyár folyamán azonban megszületett a döntés, és napvilágot látott az a kötet is, melybe a zsűri véleménye alapján az arra érdemesnek ítélt alkotások olvashatók. A kiírás szerint Zsanett korosztályában egy meghatározó gyermekkori élményt kellett idézni.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Újjáépítették a faházikót

– Még egészen kicsi voltam, amikor egyik nyaramat a dédnagymamánál töltöttem. A novellában ennek a vakációnak, és az ott szövődött, azóta is tartó barátságoknak az emlékét örökítettem meg – fogalmazott Zsanett, aki elárulta, hogy a történet egy általuk fából épített házikóról szól, amit egy nyári vihar összetört, majd a felnőttek, látva a gyerekek kétségbeesett arcát, segítettek újjáépíteni a sok játékos délután emlékét őrző kis faházikót. A novella és az idézett élmény üzenete az emberi összefogásról, az összetartozásról és az igaz barátságról szól. A Zsanett novelláját is tartalmazó könyv azóta már a település könyvtárában is megtalálható.

Kedves Zilahi Enikő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában