családi nap

2020.08.14. 18:56

Birtokba vették közösségi tereiket a vénkertiek – fotókkal

A megszépült Borsos-villa ezentúl a városrész lakóinak nyújt változatos programokat.

Fotó: Matey István

Rímfaragó versennyel, lufibohóccal és táncos-zenés programokkal nyílt meg a nagyközönség számára a Vénkerti Közösségi Ház péntek délután. Bár a felújított Borsos-villa hivatalos átadása már korábban megtörtént, a környékbeliek eddig még nem vehették igénybe az új közösségi tér szolgáltatásait. A nyitóünnepségen a legkisebbek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, kipróbálhatták az ugrálóvárat, de az új KRESZ-pályán is bizonyíthatták tudásukat a vállalkozó kedvű óvodások. A felnőttek megtekinthették a fűszerkertet, miközben Vranyecz Artúr színművész verselt. A családi délutánon fellépett a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület, aki pedig új ismeretekre éhezett, a Magyar Vöröskereszt egészségsátrában sajátíthatta el az újraélesztés és az egészségügyi segítségnyújtás legfontosabb ismereteit.

Összetartó közösség kell

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a projekt fővédnöke köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a közösségi terek felújításának csak akkor van értelme, ha az emberek birtokba is veszik és használják. A politikus rövid múltidézést követően kiemelte, a megújult közösségi ház és megszépített környezete lehet ezentúl a Vénkert központja.

Barcsa Lajos alpolgármester a kezdeményezés védnökeként szólalt meg a rendezvényen és elsőként a városrész lakóinak mondott köszönetet a munkálatok ideje alatt tanúsított türelmük és észrevételeik miatt. Hozzáfűzte, Kósa Lajos támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg a vénkertiek új közösségi háza. Az alpolgármester kitért arra is, hogy már megkezdődtek a tárgyalások azokkal a közösségekkel, civil szervezetekkel, akik helyet kaphatnak majd a modernizált épületben, a jelenlévőket pedig végezetül arra kérte, hogy igyekezzenek megőrizni az új központ szépségét és tisztaságát.

Fotó: Matey István

Programok minden korosztálynak

A vénkerti családi délutánnal és háznyitó ünneppel a közösségi ház programsorozatot indít el, mellyel az új közösségi házat és annak lehetőségeit ismerhetik meg a városrészben élők. A tervezett rendezvények között szerepelnek kertségi séták Nyul Imre helytörténész vezetésével, lesznek környezetvédelmi előadások, a közösségi kert megismertetése, közlekedésbiztonsági programok és vénkerti múltidéző helytörténeti kiállítás is. A tervek szerint koncertek, interaktív zenei előadások, tematikus hangversenysorozat és interaktív foglalkozások is az óvodások számára, emellett a Generációk találkozása az idősek napja alkalmából című tematikus napon a szépkorúak kerülnek fókuszba. A közösségi ház munkatársai nem feledkeznek a meg az épület névadójáról sem, Borsos József élete és munkássága címmel ugyanis még októberben kiállítássorozatot hoznak létre.

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában