Örök élmény

2020.08.12. 08:29

A körösszakáli roma fiatalok a Balatonon üdültek

A program igen gazdag volt, a fürdőzés mellett a városnézés is helyet kapott.

Fotó: Körösszakál Helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat-archív

Egy kellemes hetet töltött a település roma nemzetiségi önkormányzatának a jóvoltából tizenhat fiatal négy felnőtt kíséretével a Balaton partján. Az önkormányzat évek óta sikeresen pályázik hátrányos helyzetű családok gyermekeinek üdültetésére.

A kiránduló csoportban részt vevő 11–14 éves fiúk és lányok közül a legtöbben most jártak életükben először a Balatonnál, így számukra már az utazás is nagy élmény volt, hiszen az ország nagy részét láthatták a hosszú úton, a vonat ablakából. A legmaradandóbb élményt mégis a Balaton jelentette nekik, a kellemes időt kihasználva minden nap fürödtek. A felnőttek biztosították számukra a napi ötszöri étkezést.

Tartalmas időtöltés

A fürdés mellett szétnéztek Balatonlelle városában, hajóztak a magyar tengeren. Gyönyörködtek a Balaton és környékének csodálatos panorámájában, s persze sokat játszottak nemcsak a vízben, hanem a parton elhelyezett játékeszközökön is. Esténként a maguk, valamint a környeztük szórakoztatására táncokat mutattak be, sokat énekeltek. Amikor pedig szerencsésen hazaértek Körösszakál községbe, nem győztek mesélni hozzátartozóiknak az élményeikről.

Vmirjáncki József

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában