közösen csobbantak

2020.07.01. 09:55

Uralmuk alá vették az új strandot a debreceni végzősök

Tele volt a debreceni strand kedden frissen végzett középiskolásokkal, akik éltek a számukra biztosított ingyenes fürdőzés lehetőségével.

SzG

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Sokan napoztak, labdáztak, de a legtöbben a vízben úsztak vagy játszottak – ezzel találkozott a Napló kedd kora délután, amikor utánajártunk, mennyi fiatal élt az ingyenes fürdőzés lehetőségével az új debreceni strandon. Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, Papp László, Debrecen polgármestere a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a megnyitást követően a végzős debreceni középiskolások díjtalanul próbálhatják ki az új komplexumot. Elmondható, ez nagy sikert aratott, hiszen a diákok most újra találkozhattak rég nem látott osztálytársaikkal, barátaikkal, ami egy rendkívül boldog atmoszférát eredményezett.

Több lehetőség a szórakozásra

Hosszú sor kacskaringózott a büfék előtt, a füves területen méterenként hevertek a leterített törölközők. A friss „éretteknek” az időjárás is kedvezett, így valamennyi fiatal vízzel kezelte az erős napsütés okozta bőrpírt. A sportolni vágyók is kiélhették versenyszellemüket, a homokos pályán többen röplabdáztak.

– Nagyon örülünk, hogy ilyen formában jöhettünk a strandra. Miután megnéztük a programokat, az osztálytársakkal megszerveztük a mai napot. Voltunk csúszdabajnokságon, és beneveztünk a röplabdaversenyre is. Utóbbi még most következik, amit izgatottan várunk – mondta a Naplónak Szoták Noel. Hozzátette, legközelebb is felkeresi a fürdőhelyet, hiszen nagyon tetszik neki az új strand. Nem Noel volt az egyedüli, aki így vélekedett. A hatalmas területen szinte mindegyik tinédzser arcán széles mosoly ült a napszemüveg alatt.

Pozitív benyomások

– Egyértelmű volt, hogy kilátogatunk ide és egész nap nagyon jól szórakozunk. Változatosak a programok, kellemes a víz, és szerencsére az idő is alkalmas a strandoláshoz. Külön öröm, hogy rendkívül közvetlen az egész környezet, ezért tetszik különösen. Nagy a terület, emiatt mindenki elfér. Negatívumot nem is tudok mondani, csak pozitív benyomásokat szereztünk – osztotta meg lapunkkal Szalma Fruzsina, a Csokonai-gimnázium végzős diákja.

SZG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában