egyenes talajon

2020.07.16. 17:55

Újabb járdákat korszerűsítenek Debrecenben

Június elején indult el az idei járdajavítási és járdaépítési program Debrecenben, amelynek első ütemére 40 millió forintot fordít az önkormányzat.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Járdajavítás többek közt a Csillag utcán, majd a Lehel utcán, járdaépítési munka pedig a Monostorpályi úton zajlott, valamint a Sillye Gábor utcán folyik jelenleg e program keretében – olvasható a városháza közleményében.

Fotó: Molnár Péter

Mint írják: Debrecenben az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évben is járdákat újítunk fel, újakat építünk, valamint folytatjuk a rossz állapotú lépcsők javítási és felújítási munkáit. Ezzel szeretnénk a gyalogosok biztonságát elősegíteni, különösképp gondolva az idősebb korosztályra és a kisgyermekesekre. A 2020. évi járdajavítások első ütemében összesen 19 helyszínen – elsősorban nagyobb forgalmú helyeken – végeztet az önkormányzat lokális, illetve nagy felületű járdajavítást, járdaépítést.

Az Ondód városrészben található Kalász utcai játszótér melletti betonlapos járda átépítésére került sor, ahol 50 méter hosszúságban a régi járda elbontását követően új aszfaltjárda épült. A munkák most az Akadémiakert városrészben a Gárdonyi Géza és a Kéky Lajos utcák kereszteződésében folytatódnak, ahol az elöregedett beton járdaburkolat kerül felújításra, mintegy 120 méter hosszúságban új aszfaltburkolat építésével. Katona Erzsébet, a terület önkormányzati képviselője a beruházás kapcsán elmondta: a fenntartható városi mobilitás egyik igen fontos része a gyalogosok biztonságos közlekedési lehetőségének biztosítása. A Kéky Lajos és a Gárdonyi Géza utcán érintett járdaszakasz felújítását már nagyon várták a környékbeliek, s örülnek annak, hogy ez a beruházás most megvalósulhatott.

Fotó: Molnár Péter

Az idei járdaépítési, járdajavítási program érinti például az Irinyi János utca, Kurucz utca, Széchenyi utca, Sólyom utca, Vécsey utca egyes járdaszakaszait. A Derék utcán és a Jerikó utcán lépcsőfelújításra kerül sor, a Remény utcában és a Kunhalom utcában új járdaszakaszok burkolása történik meg.

Az első ütemben összesen mintegy 1,4 kilométernyi járdát újítanak fel vagy alakítanak ki bruttó 40 millió forint önkormányzati saját forrás felhasználásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában