végre felújíthatták

2020.07.02. 10:12

Új burkolatot kapott Mezőpeterd főutcája

Negyvenöt éve elkészült, húsz éve szeretnék felújítani, idén célba ért a hetedik pályázat.

Fotó: Mezőpeterdi polgármesteri hivatal

Befejeződött a település főutcája, a Petőfi utca aszfaltburkolatának felújítása, amelynek az ünnepélyes átadója szerdán volt. Mint azt Pap Miklós polgármester elmondta, az 1970-es évek közepén aszfaltozták le az utat, és azóta most újították meg először, mert az elmúlt 20 évben eddig hatszor hiába pályáztak, nem kaptak támogatást a 710 méter hosszú út újraaszfaltozására. A hetedik pályázatuk, amelyet a Magyar Falu Programba adta be, azonban célba ért, így sikerült megszüntetni a siralmas állapotokat.

Fotó: Mezőpeterdi polgármesteri hivatal

Meg kell óvni az utat

– A közel 25 milliós összeg nem tűnik soknak, de eszmei értékben felbecsülhetetlen, mivel ezt az utat az egész falu igénybe veszi, használja. Itt található az orvosi rendelő, az óvoda, a faluház, az élelmiszerüzlet, a közterületi park és nem utolsó sorban az önkormányzat is. Ez az útfelújítás teljesen átformálta Mezőpeterd arculatát, ezt érzékelik az itt élők is, és az ide betérő vendégek. Most már csak egy komoly feladatunk van, őrizzük meg az állapotát, minőségét hosszú ideig. Ami nem lesz egyszerű feladat, mert szembesülnünk kell a nagy teljesítményű erőgépekkel, és betakarító szerelvényekkel. Ezen gazdálkodók és cégek gépjárművei nem erre az útra készültek. Gondolkodnunk kell valamilyen korlátozásban, hogy hosszú ideig megőrizzük az út minőségét – fogalmazott Pap Miklós köszöntőjében.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában