szoboszlói nyár

2020.07.09. 14:27

Czeglédi Gyula: a legfontosabb a hozzánk érkező törzsvendégek kiszolgálása

Három hónap szünet után, június végén tartotta meg első nyílt ülését a fürdőváros önkormányzati képviselő-testülete.

Fotó: hajduszoboszlo.hu

A tűzoltóság beszámolóját követően elfogadták a helyi buszközlekedés 2019 negyedik negyedévi és 2020 első negyedévi teljesítményéről szóló beszámolót. A városfejlesztési iroda javaslatára a szolgáltató részére a térítési díjat csökkentették. Július 13-tól napi négy alkalommal midi autóbusz oda-vissza közlekedését finanszírozza az önkormányzat a Tesco áruházhoz.

Alapvető szabályok

Czeglédi Gyula
Fotó: Napló-archív

Elfogadták az önkormányzat 2019. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót, valamint megtárgyalták a kihirdetett veszélyhelyzet miatt az ez évi költségvetés módosítását. Dr. Sóvágó László képviselő kifogásolta, hogy miért hagytak el néhány, közterületek és intézmények felújítását célzó beruházási tételt. Czeglédi Gyula polgármester válaszában kifejtette, ahhoz hogy a város gazdasága mielőbb talpra álljon, a turizmus működőképessé tétele elsőbbséget élvez. A legfontosabb a hozzánk érkező törzsvendégek kiszolgálása.

Megtárgyalták a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. (TDM) új ügyvezetője, Lévay Enikő által beterjesztett új üzleti, valamint marketingkommunikációs tervet, amelyet nagy többséggel elfogadott a képviselő-testület. A képviselők a Bocskai Múzeum és a Kovács Máté Művelődési Központ beszámolóját is elfogadták. A városi tévé beszámolóját az intézményvezető kérésére az előterjesztő visszavonta, lehetőséget adva egy jobb minőségű beszámoló elkészítésére. Szavaztak a közösségi együttélés alapvető szabályairól: közterületi vendégfogás, közterületi galamb­etetés tiltása, a közterületek rendeltetésszerű használatának betartásáról is. Kibővítették a Szent István parkban létesülő új pavilonok működési körét, lehetőséget biztosítva a bazári termékek mellett előrecsomagolt termékek árusítására is. Mindenről Czeglédi Gyula polgármester tájékoztatott.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában