édes felajánlás

2020.07.23. 16:25

Csokiadományt adtak át a lakásotthonban élő gyermekeknek

A Debreceni Karitatív Testület újra segítséget nyújtott a rászorulóknak.

Fotó: Matey István

A csütörtöki sajtótájékoztató keretében egy nagyobb mértékű csokoládé-felajánlást biztosított a testület a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ debreceni, Békés utcai lakásotthonában élő gyermekek számára.

Fotó: Matey István

Egymást segítve

– Speciális a helyválasztás, hiszen hónapok óta már több mint 6 ezer gyerek kapott ebből a csokiból – emelte ki Széles Diána, Debrecen alpolgármestere. Hozzáfűzte, azért különleges ez a hely, mert egy korábbi akció keretében, amikor a Derék utcában festett a testület és segítőik, a lakásotthonban élő gyerekek is segédkeztek. Elmondta még, hogy a lakásotthonban élő fiatalok élete nem egyszerű, hiszen ők maguk is küszködnek. Az alpolgármester éppen ezért szerette volna, hogy ezen gyerekek részesüljenek az adományosztásban. Megjegyezte, ez a lépés jól mutatja, hogy milyen erős város Debrecen, valamint azt, hogy milyen együttműködések tudnak kialakulni. – Nagyon büszke vagyok arra, hogy Debrecen az egy olyan város, ahol azok, akik bajban vannak, és szintén gondozásra szorulnak, azok segítenek másokon – hangsúlyozta Széles Diána.

Fotó: Matey István

Jelentős segítség

– Mutatja a város erejét, hogy vannak olyan vállalkozók, akik akár cégeiken, akár magánszemélyként, felajánlásokat tesznek – mondta Komolay Szabolcs, a körzet önkormányzati képviselője. Hozzátette, nélkülük, valamint enélkül az összefogás nélkül nem tudnák ezt a fajta magas szintű segítséget biztosítani az itt élő debrecenieknek, illetve azoknak a fiataloknak, akik a lakásotthonban élnek. A sajtótájékoztató végén a csokoládékat és édességeket átadták a gyerekeknek, akik örömmel fogadták azokat.

GCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában