fő a biztonság

2020.06.14. 16:46

Palántaárusítás – zárt területen?

A hivatal válasza szerint a járványügyi előírásokat csak így lehet betartani.

Fotó: Kiss Annamarie

„Az amúgy is zsúfolt Nagypiacon a palántákat is bent árulják, ahelyett, hogy mint tavaly is, kint lehetne megvenni a szabad levegőn” – írta egy olvasónk a Naplóhoz eljuttatott levelében.

A panaszt továbbítottuk a Debreceni Közterület Felügyelethez; dr. Ónadi János piaci osztályvezető az alábbiakról tájékoztatott.

Bekerített helyen

„A koronavírus-járvány miatt a hatályban lévő kormány- és önkormányzati rendeletek a 65. életévüket betöltött vásárlók egészségének védelme érdekében vásárlói idősávok meghatározását rendelték el. A Debreceni Közterület Felügyelet üzemeltetésében lévő piacokon 10 és 12 óra között csak 65. év feletti vásárlók tartózkodhatnak, a szabály betartásáért az üzemeltetőt terheli a felelősség” – tudta meg a Napló a szakembertől. Ónadi János felhívta a figyelmet arra is, hogy a rendeletekben meghatározott szabályokat betartani csak olyan piacon lehet, amely bekerített helyen van, így az üzemeltető ellenőrizni tudja az oda belépni szándékozó vásárlókat.

A 2019. évben a Nagypiac és a Fórum bevásárlóközpont között működő ideiglenes virág- és palántapiac bárki által, minden irányból megközelíthető volt, így a vásárlói idősávok betartásának – az időskorú vásárlók egészsége védelmének – nem lehet érvényt szerezni.

Más helyeken is

A fentiek miatt működnek a palántaárusok a Nagypiac földszinti részén” – közölte az osztályvezető.

Ónadi János osztályvezető végezetül azt is megjegyezte, hogy palántaárusítás a Nagypiacon kívül a Malomparki, Fényes udvari, Tócóskerti Kispiacon és a Zsibvásárban is történik (kevésbé zárt térben – a Szerző) .

SZT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában