oklevél

2020.06.10. 10:47

Elismerték a volt nyíracsádi polgármestert

A Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetsége elismerő oklevelét adta át kedden dr. Katona Gyulának, Nyíracsád nyugalmazott polgármesterének Debrecenben Kovács László elnök.

Fotó: Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetsége

Katona Gyula emberbaráti gesztusai magánszemélyként és településvezetőként is tiszteletre méltóak. Több évtizede ápolja a kapcsolatokat a Nyíracsádról elszármazottakkal, számtalan olyan kulturális program megszervezését ösztönözte, amelyeken izraeli művészek is felléptek. Felkarolta a helyi zsidó emlékek megőrzésére tett kezdeményezéseket, önzetlenül támogatta az Izraelbe kerültek és a helyi lakosok közötti kapcsolattartást. Tevékenységének sikere máig jelen van: akik ismerik őt és kedves családját, nem hagyják ki magyarországi látogató körútjukból egykori lakóhelyüket, Nyíracsádot.

Fotó: Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetsége

A bensőséges ünnepségen Katona Gyula barátai, tisztelői idézték fel emlékeiket, méltatták több évtizedes munkálkodását, amellyel hozzájárult a magyar-izraeli kapcsolatok erősödéséhez.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában