Jegyzet

2020.06.24. 12:24

Elértük az álmokat?

Sokan úgy vélik: a tetteink mutatják meg, hogy kik vagyunk. Igen ám, de akkor a gondolataink miről tehetnek?

Nagy Emese

Minden egyébről! El sem tudjuk képzelni, mennyi múlhat rajtunk, pontosabban az elménken. Az, hogy kiről, miről mit gondolunk, hogyan vélekedünk egyes helyzetekben, nem a tetteinken múlik, sokkal inkább a képzett teóriánkon. Bizonyára sok mindenkivel megtörtént már, hogy nem úgy cselekedett, ahogyan azt előre eltervezte, és ugye milyen furcsa, zavaró érzés járja át akkor a testünket?

Éppen ezért nem kellene megfontolás nélkül cselekednünk, mégis megtesszük, akár nap mint nap, azért, mert nem tanulunk a hibáinkból. Tudjuk, hogy mi okozna számunkra örömet, csakhogy az ellenkezőjét tesszük, azért, mert nem tudunk kilépni abból a bizonyos mókuskerékből. Folyamatosan törekszünk, hajtjuk az életet, miközben elfeledkezünk a saját álmainkról, amiket kisgyermekként az ágyunk mellett törökülésben szövögettünk: nagy ház, sok gyermek, rosszalkodó háziállatok és rengeteg szeretet.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában