rockos adomány

2020.05.27. 14:50

Több mint két millió forinttal támogatják a segélyalapot a Tankok

Másfél perc alatt elkelt az a 225 limitált, sorszámozott, díszdobozos whiskey, amelyet a Tankcsapda az egyik népszerű márkával közösen készített.

Fotó: Matey István

A befolyt 2 millió 250 ezer forintot a városi alapnak ajánlották, ezzel is támogatva a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat.

– A Tankcsapda és az italmárka kapcsolata nem új keletű, mivel a cégnek a megalakulása 225 évvel ezelőtt történt, innen jött a limitált szériás doboz ötlete. Magyarországon nem volt még soha olyan zenekar, aminek névre szóló, világmárkájú terméke lett volna, éppen ezért ez megtisztelő számunkra – mondta Lukács Laci, a zenekar frontembere szerda délután, a Roncsban tartott sajtótájékoztatón.

„Éppen akkor jött ez a krízis helyet, amikor kitaláltuk, hogy csináljunk egy sorszámozott italt, s azon gondolkoztunk, mi legyen a felhasználása. Debrecen város és a Tankcsapda neve összeforrt, a városvezetéssel jó kapcsolatot ápolunk, szeretnénk a felénk irányuló támogatást visszaadni az embereknek, hiszen az emberekből lett a Tankcsapda az, ami”

– vallja Fejes Tomi. A dobos azt is elmondta, hogy a városvezetés javasolta számukra, hogy a Segélyalapnak adják a befolyt összeget.

Ilyen még nem volt

Debrecen segélyalapja márciusban indult, Papp László polgármester kezdeményezésére.

– A válság nagyon nagy próbára tette az emberiséget, a világ minden földrészén szedi áldozatait a koronavírus-járvány. Ebben a válsághelyzetben azt gondolni, hogy az emberek nemcsak önmagukkal vannak elfoglalva, hanem egymáson is tudnak segíteni, egy merész gondolat. Mégis azt tapasztaljuk, hogy a hívó szóra rengetegen álltak Debrecenben a jó ügy mellé.

„Megerősíti az emberekbe vetett hitet, az, ami történt a Segélyalappal, hiszen több mint 130 millió forintnyi támogatás gyűlt össze eddig”

– részletezte Papp László, aki kitért arra is, büszke a város megtartó erejére, az összetartásra és a cívis öntudatra.

Az alaphoz heti szinten közel száz kérelem érkezik be. – Folyamatos a kérelmek elbírálása, bár nagy a város szociális rendszere, mely sok problémára ad megoldást, de a koronavírus olyan helyzet elé állított minket, ahol tágítani kell a teret, és sokkal nagyobb lehetőséget kell adni a kérelmezőknek – tudatta Széles Diána, alpolgármester.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő elmondta, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendvédelmi Bizottságának elnökeként tagja az Operatív Törzsnek, ahová sokfajta felajánlás érkezett már, viszont ilyen jellegű még nem volt, mint Debrecenben.

Kiss Dóra

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában