koronavírus

2020.05.07. 12:07

Speciális maszkokat kapott a kórház

Csaknem kétezer darabot ajándékozott egy vállalat az intézménynek.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

A koronavírus frontvonalában dolgozó orvosok és egyéb egészségügyi dolgozók kapták meg azokat a maszkokat, amelyeket a National Instruments debreceni leányvállalata adományként nyújtott át a Kenézy Gyula Kórháznak.

Fotó: Molnár Péter

Lokális támogatás

A sajtótájékoztatóval egybekötött átadáson Hosszu Róbert, az ajándékozó cég ügyvezetője beszédében hangsúlyozta, saját munkavállalóik biztonsága mellett a helyieken is szerettek volna segíteni. – A vírus egy új élethelyzetet teremtett, ami sok változással jár.

„A fő prioritásunk természetesen a dolgozóink egészségének megőrzése volt, de ezen felül úgy gondoltuk, támogatnunk kell azt a várost is, ahol élünk.”

– A legnagyobb szükség jelenleg maszkokra van, így ötmillió forint értékben csaknem kétezer, speciális FFP2-es darabot szereztünk be és nyújtottunk át a kórháznak – mondta Hosszu Róbert.

Fotó: Molnár Péter

A frontvonalat segítik

Seres Judit Erzsébet, a Kenézy Kórház az Egészségért Alapítvány Kuratóriumának elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki. – Kórházi dolgozóként naprakész vagyok a vírushelyzettel kapcsolatban, így kijelenthetem, ez egy példaértékű felelősségvállalás a vállalat részéről. Az elmúlt másfél-két hónap jelentősen felülírta a mindennapjainkat. Nagyon hálásak vagyunk az adományért – tette hozzá az elnökasszony.

Fotó: Molnár Péter

– A speciális jelleg miatt a maszkokat többnyire a három legkiemelkedőbb kockázatú osztály fogja használni – osztotta meg az információt Jakab Judit, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály osztályvezető főnővére. – Az adományból elsősorban a frontvonalban dolgozók fognak részesülni. Az intenzív mellett a sürgősségi betegellátó és a fertőző osztály tartozik a legkockázatosabb területek közé a járvány szempontjából, így nekik van a legnagyobb szükségük megfelelő minőségű és mennyiségű maszkokra – emelte ki Jakab Judit.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában