Jótékonyság

2020.05.05. 16:48

Ózongenerátort és maszkokat adományoztak a Kenézy kórháznak

Hasznos, a mindennapi munkát megkönnyítő eszközökkel gazdagodott a DE KEK Infektológiai Intézete.

Fotó: Kiss Annamarie

– A legfontosabb az egészségügyi intézményekben a dolgozók biztonsága, hiszen ha ők lebetegednek, és kiesnek a munkából, akkor nincs, aki a betegeket ellássa – hangsúlyozta Várkonyi István, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház (DE KEK) Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa kedden azon az adományátadón, melyen egy ózongenerátort és ezer darab sebészeti maszkot vehettek át a Rotary Klub debreceni szervezetétől.

Fotó: Kiss Annamarie

A biztonság az első

– Az Infektológiai Intézetnek és a Kenézy egyetemi kórháznak is a legfontosabb a mögöttünk lévő járvány során és még az előttünk álló időkben is, hogy maximális biztonságát tudjuk garantálni a dolgozóknak. Az egyéni védőeszközök használata a mindennapi életünk részévé vált, egy ózongenerátor pedig nagyon hasznos az infrastruktúra védelmére és ezen keresztül a dolgozók biztonságának a garantálására – tette hozzá az osztályvezető főorvos. Ismertette, ezek az eljárások arra alkalmasak, hogy egy légúti fertőzés esetén az egyébként a levegőben lebegő részecskék jelenlétét meg lehessen szüntetni. Az ózongenerátor pedig kiváló megoldás a dolgozói légterek biztonságának elérésére.

Várkonyi István | Fotó: Kiss Annamarie

„Ezeket a vörös zónában helyezzük el, ahol a pozitív betegeket gondozzák, mely a legveszélyesebb ilyenkor. Itt fogják a levegőt fertőtleníteni”

– fogalmazott.

A maszkok kapcsán Várkonyi István a Napló kérdésére elárulta, egy egészségügyi egy nap alatt több sebészeti szájmaszkot is elhasznál, attól függően, milyen területen dolgozik és hány beteggel érintkezik. Átlagosan azonban elmondható, hogy egy dolgozó 4-6 maszkot használ el naponta.

Fotó: Kiss Annamarie

Soós Csaba Zoltán, a Rotary Klub Debrecen elnöke elmondta, klubjuk működésének lényege a szolgálat. – Igyekszünk mindig segíteni a rászorulókat, ebben a kritikus helyzetben elsősorban az egészségügyi szervezetek, dolgozók és önkormányzatok azok, akiket leginkább támogatunk. Most egy darab ózongenerátort és ezer darab szájmaszkot adományozunk mintegy 330 ezer forint értékben. Ezekkel szeretnék a Kenézy kórház tevékenységét támogatni – hangsúlyozta az átadón.

Az esemény végén Lampé Zsolt, a DE KEK főigazgatója köszönetét fejezte ki mindazoknak – így a Rotary Klub Debrecennek is – akik ebben a nehéz járványügyi helyzetben lehetőségükhöz mérten támogatják a kórház mindennapi működését.

HBN

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában