élelmiszert kaptak

2020.05.02. 17:44

Önzetlen segítség a pocsaji rászorulóknak

A helyi roma kisebbségi önkormányzat koordinálásában adományokat osztottak a pocsaji romáknak.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Az Országos Roma Civil Tanács aktivistái és segítői Magyarország összes régiójában, 320 településen folyamatos jelenléttel igyekeznek segíteni a koronavírus terjedése miatt elrendelt rendkívüli veszélyhelyzetben a rászoruló családoknak.

Radics József | Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

– Elsődleges cél, hogy az országban levő cigány és nem cigány civil szervezeteket egy közösségbe szedjük össze, és közös szakmai munkát szeretnénk az oktatás és az információáramlás területén. A települések szegregált részein élőkön igyekszünk segíteni. Az általunk koordinált adományosztást önkénteseink felajánlásaiból, magánemberek, támogató szervezetek adományaiból valósítjuk meg. Tartósélelmiszer-adományokkal próbálunk segíteni, Pocsajban ötven család részesül belőle – válaszolta kérdésünkre Radics József, a tanács alapítója május első napján, amikor Pocsajban jótékonykodott a szervezet.

Menyhért Attila, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, hogy az újonnan alakult roma önkormányzat már második alkalommal szervez ilyen adományozást, és még két alkalmat szeretnének, előreláthatólag a közeljövőben. A Pocsaji Integrációs Program kirándulásra szánt összegét pedig a koronavírus-járvány miatt átcsoportosították csomagosztásra, erre rövidesen sor kerül.

Kenyeret is kaptak

Varga József pékmester | Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Varga József Budapestről érkezett, egy pékműhely tulajdonosa. Ő az interneten figyelt fel arra, hogy van olyan hely, ahol egy kiló kenyeret sem ajánlanak. Ennek kapcsán döntött úgy, hogy mivel ő egyébként is sokat szokott adományozni, Pocsajba, a határ menti kis faluba hoz több mint száz kenyeret, és a rászorulók között szétosztja. – Én ennyivel tudok segíteni, és jó szívvel segítek. Senki nem hívott, hogy jöjjek, de felfigyeltem arra, hogy: „egy kiló kenyeret se kapok”, akkor úgy gondoltam, majd én adok. Radics Józseffel felvettem a kapcsolatot, és a hajnalban frissen sütött kenyeret elhoztuk. Jó látni, hogy az emberek örülnek és megköszönik ezt az adományt – mondta a pékmester.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában