döntés született

2020.05.16. 10:35

Nem a büntetés céljával hoztak új intézkedéseket

A parkolóhelyhez jutás megkönnyítésére időkorlátos parkolási rendet vezet be a polgári önkormányzat.

A szabályozás elsőként a buszmegállóban található 25 parkolóra vonatkozik. Az időkorlát hétfőtől szombatig 8 órától 18 óráig tart (kivétel munkaszüneti nap), és folyamatos kettő óra várakozást tesz lehetővé, ezt követően a parkolóhelyet el kell hagyni. A parkolás ellenőrzését és szankcionálását, jogszabályi felhatalmazás alapján a rendőrség és a közterület-felügyelet végzi. Egyebek mellett erről is tárgyalt a Polgári Védekezési Stáb a legutóbbi ülésén – tájékoztatta a Naplót Tóth József polgármester.

Döntés született arról, hogy május 18-tól a járvánnyal kapcsolatos biztonsági intézkedéseket betartva, naponta 8 és 20 óra között használható a „Városkert” sport- és szabadidőpark (játszótér, fitneszpark), valamint a Rákóczi úti sporttelep szabadtéri létesítményei szabadidős tevékenység céljára. A városi könyvtár is beindítja tevékenységét május 19-től, amikortól részleges szolgáltatást végez, de a művelődési központ közösségi nyilvános programokat továbbra sem szervez. A korábban meghozott intézkedések hatályát május 31-éig meghosszabbította a stáb.

Csőke Vivien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában