különös eset

2020.05.18. 12:25

Betörőre gyanakodtak, „jómadarat” fogtak

Valaki garázdálkodott a nyíracsádi óvodában a zárva tartás alatt.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A teljes zárva tartás ideje alatt nagy volt a csend a nyíracsádi Akácliget Óvodában. A konyhán főztek ugyan, a dajka nénik is bejártak takarítani és folyamatosan fertőtleníteni, de azért mégsem csaptak akkora zajt, mint mikor 120 gyermek zsibong a csoportszobákban vagy az udvaron. A csendet és a nyugalmat nemcsak a dolgozók, de más valaki is kihasználta. A dajka nénik szellőztetés, ablakmosás közben arra lettek figyelmesek, hogy az egyik szúnyoghálót megrongálta, kibontotta valaki. Merthogy akkor még „valakire” gyanakodtak. Gyorsan rájöttek, hogy nem egy, de a csendes, hátsó udvar felőli ablaksoron szinte mindegyik szúnyoghálót kibontották, megrongálták. „Valaki nagyon be akart jutni!” – gondolták a dajka nénik, akik azonnal értesítették Pósán Ferencné óvodavezetőt a történtekről. Volt már példa betörésre az óvodában, akkor is az ablakon keresztül jutottak be, de ez a mostani nagyon különösnek tűnt, hisz mindenhol csak a szúnyogvédő alsó részét rongálták meg, az ablak érintetlen maradt.

Fény derült a rejtélyre

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

- Néhány nap múlva fény derült a rejtélyre. Az óvodavezető és az óvodatitkár irodájukban szép csendben végezték munkájukat, amikor erős kopogásra lettek figyelmesek, ami nem az ajtó, hanem az ablak felől érkezett. Odapillantva a párkányon egy dolmányos varjút pillantottak meg, aki éppen a talán még egyetlen sértetlen szúnyogháló bontásához kezdett hozzá. Nem zavarta még az sem, hogy Szemánné Lakatos Erika óvodatitkár rögvest lencsevégre kapta „munka” közben a betolakodót. – Tetemes kárt okozott nekünk a madár, mert nyárra valamennyi szúnyoghálót ki kell cserélni, de még így is örülünk, hogy egy varjúval, és nem betörővel állunk szemben. Fényes dobozokat, állatfigurákat raktunk az ablakokba, abban bízva, hátha ez elriasztja a madarat – mondta az óvodavezető. Néhány nap múlva, a korlátozás enyhítése aztán megoldotta a problémát. Megjöttek a gyerekek, mozgás van az óvodában egész nap, délutánonként pedig az ablakba tett őzikék, nyuszik, fácánok riasztják a betolakodót.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában