koronavírus

2020.04.30. 21:35

Virtuális ballagás, rendhagyó érettségi

A járványügyi veszélyhelyzet miatt a Debreceni Egyetem köznevelési intézményeiben is elmaradnak a hagyományos ballagások, a diáktársak virtuálisan búcsúztatják el a végzősöket.

Fotó: unideb.hu

Az idei rendkívüli érettségin azonban már személyesen is ott lesznek a diákok – olvasható az unideb.hu-n.

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának tanárai a rendkívüli helyzetben rendhagyó módon búcsúznak: virtuális ballagási műsort készítettek végzős diákjaik számára. A " target="_blank" rel="noopener noreferrer">meglepetés videót már publikálták az iskola honlapján.

A DE Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma a hagyományoknak megfelelően fogja elbúcsúztatni diákjait. Ennek időpontja azonban a veszélyhelyzet miatt még nem ismert. Legkésőbb a 2019/2020. tanév utolsó napján, augusztus végén tartják meg a ballagást a pallagi intézményben. Végzős diákjaiknak azonban ők is készítettek meglepetést, amit az iskola honlapján osztottak meg.

Szigorú egészségügyi intézkedések mellett kezdődnek meg hétfőn reggel 9 órakor az érettségi vizsgák a DE középiskoláinak 251 tanulója számára, akik a kormánydöntés szerint csak írásban adnak számot tudásukról.

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának 5 végzős gimnáziumi osztályában 159 diák készül az érettségire. Az idei, rendhagyó vizsgákon a diákok fele két tantárgyból is emelt szinten tesz vizsgát. A végzősök többségének az angol, német, francia, olasz, orosz, illetve spanyol nyelvek közül legalább egy közép-, illetve felsőfokú nyelvvizsgája van. Valamennyien továbbtanulnak.

- A biztonsági intézkedések miatt szabályoztuk a gyerekek mozgását az iskolában. Öt bejáraton keresztül engedjük be a tanulókat. Elkülönítve, az előírásoknak megfelelően az osztályokat csoportokra bontva vonulnak be a diákok a termekbe, ahol maximum 8–9 fő lehet bent egyszerre. A tanulók mozgását 20 tanár koordinálja, 30 kolléga biztosítja a vizsgák szabályos lebonyolítását – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Futóné Monori Edit a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája igazgatója.

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma 165 végzőst vizsgáztat. Négy gimnáziumi és szakgimnáziumi osztályában 92 tanuló készül az állami érettségi vizsgákra. A technikus évfolyamokon 73 diák ad számot tudásáról, illetve szerez szakirányú végzettséget. Mezőgazdasági technikus, pénzügyi-számviteli ügyintéző, élelmiszeripari technikus, sportedző, növényvédelmi szaktechnikus vizsgákra készülnek a tanulók.

- Megtettük a megfelelő óvintézkedéseket a diákok és a tanárok biztonsága érdekében. 37 pedagógus teljesít ügyeletet a vizsgák ideje alatt. A biztonságos távolság megtartása érdekében jelzéseket festettünk fel az iskola járdájára – tájékoztatott Filep Miklós, a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma igazgatója.

Az intézményekben folyamatosan fertőtlenítenek, a folyosókra kézfertőtlenítőket helyeznek ki. A Debreceni Egyetem valamennyi diák és pedagógus számára biztosít maszkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában