egyszerűbb bérletvásárlás

2020.04.01. 17:12

Megoldódott a diákigazolványok hitelesítése

A DKV Zrt. és az Oktatási hivatal együttműködésének köszönhetően egyszerűsödik a diákigazolványhoz tartozó tanulói, hallgatói jogviszony igazolása.

Az elektronikus jegy-és bérletvásárlás bevezetése óta az utasok többször tapasztalták, hogy az aktív és érvényes tanulói, hallgatói jogviszony ellenére a diákigazolványt az Oktatási Hivatal lekérdező rendszere érvénytelennek minősítette. Ennek az volt az oka, hogy az oktatási intézmények által a diákigazolványokra kiadott érvényesítő matricákat esetlegesen nem jelentették le az Oktatási Hivatal felé. A módosítások miatt azonban a jövőben minimálisra csökken vagy megszűnik, azoknak az eseteknek a száma, amikor az aktív jogviszony ellenére érvénytelenség miatt meghiúsul az elektronikus diákbérlet megvásárlása – közölte a DKV.

A jelenlegi járványügyi helyzetben kiemelkedően fontos ez, hiszen így kényelmesen gyorsan otthonról sorban állás nélkül megválthatóak az elektronikus diákbérleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában