koronavírus

2020.03.08. 18:11

Vaol: vizsgálják az 59 éves nő Vas megyei testvérét is

A portál szerint a lappangási időszakban Debrecenben találkoztak.

Koronavírus - Vizsgálják az Olaszországból érkezőket a debreceni repülőtéren

Fotó: illusztráció, MTI/Czeglédi Zsolt

Mint ismert, vasárnap reggelre ötről hétre nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A hetedik beteg annak a brit férfinak az 59 éves magyar felesége, aki Milánóban fertőződött meg, és jelenleg a debreceni Kenézy-kórházban részesül kórházi ellátásban. A nőbetegnél csak a második laboratóriumi vizsgálat igazolta az új koronavírus okozta fertőzést.

A vaol.hu Vas megyei hírportál azt írja,

az 59 éves asszony testvére Vas megyei, és mivel a lappangási időszakban Debrecenben találkoztak, a Vas megyei nőt vasárnap Budapestre, a Szent László kórházba szállították, ahol elvégzik a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat.

A hírt dr. Wächter Walter László vasi tisztifőorvos a portál megkeresésére megerősítette, és hozzátette: a kormányhivatal megyei népegészségügyi főosztálya folytatja az ilyenkor előírt járványügyi vizsgálatot, és felkutatják, hogy a Budapestre szállított Vas megyei nő kivel találkozott az elmúlt napokban. Ha a vizsgálat nála is pozitív eredménnyel zárul, megteszik a szükséges intézkedéseket – áll a cikkben.

Kapcsolódó cikkek:

A témába vágó további anyagainkat itt érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában