telefonon tájékozódhatnak

2020.03.11. 13:29

Új virtuális világ Hajdúsámsonban

Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be március 10-én, hogy a városnak ingyenesen letölthető mobil applikációt fejlesztettek ki.

Fotó: Polgármesteri Hivatal

– A lakosság teljes körű tájékoztatása érdekében kifejlesztett egy olyan mobil applikációt, amely a hajdúsámsoni lakosokat naprakészen informálhatja a város életét érintő eseményekről, hírekről, rendezvényekről, mindezt 21. századi módon. Huszonöt önkormányzat után mi lettünk a huszonhatodik applikáció alkalmazók – mondta Antal Szabolcs a sajtótájékoztatón.

A település célja, hogy valós idejű információkat nyújtson a lakosságnak, illetve a Hajdúsámsonba érkező látogatóknak. A Smart Applikáció megkönnyíti az önkormányzat és a lakosság közötti kapcsolattartást. A felhasználó gyors tájékoztatást kaphat a fontos hírekről, például közlekedési helyzetről, közintézményi befizetésről, egészségügyi rendelések időpontjairól, fontos lakossági eseményekről, valamint bejelentést tehet például áramszünetet okozó hibáról, csőtörésről, kóbor ebekről, illegális hulladék észleléséről. A megtett bejelentés a megfelelő személyhez jut el, aki időben el tudja indítani a szükséges intézkedést.

– Az applikáció műszaki-technikai egyedisége, hogy Hajdúsámson sajátosságait figyelembe véve valósult meg. Vagyis a sámsoniakról, a sámsoniaknak, a sámsoniakért koncepciót követve jött létre – tájékoztatta a Naplót Dinkó Tamás, az alkalmazást kifejlesztő cég ügyvezetője.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból, valamint az App Store-ból Hajdúsámson Önkormányzat név alatt. Így mindkét operációs rendszerű okos telefonon elérhető.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában