gazdagodott a falu

2020.03.30. 20:15

Jótékony kupakgyűjtés, faluszépítés több helyen

Szív alakú, kupakgyűjtő fémedényt helyeztek el a községháza elnevezésű buszmegállónál.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A piros szívet – két, hasonló, Létavértesen már elhelyezett után – Pongor Nándor helyi lakos készítette. A tervező egyedi alkotást szeretett volna, így ezúttal egy dupla szívet alkotott. A kisebbik szív a gyerekek számára készült, melybe könnyedén bele tudják majd dobni a kupakokat, míg a nagyobb a felnőtteknek.

A szív alak a település összefogását is jelképezi a világjárvány kapcsán. A gyűjtőedény a gyermekek és a felnőttek környezeti nevelését egyaránt szimbolizálja. A másik cél, amelyért a fémedényt kihelyezték, hogy az összegyűlt, pénzre váltható kupakok révén súlyosan beteg gyermekeknek és családjaiknak nyújthassanak támogatást. A gyűjtőedény mellett még egy új paddal, virágokkal is gazdagodott a falu központi tere. Szőllősi Roland polgármester elmondta, hogy a község több pontján – buszmegállóknál, tereknél – lesz parkosítás, amely a község összképét javítja, szépíti majd.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában