alapkőletétel

2020.03.15. 19:00

Érdemes lesz Biharban maradni

Tovább fejlesztik a város ipari parkját és iparterületét, egységes ipari park hálózat alakul ki Biharban.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Ünnepélyes keretek közt tették le az ipari park és iparterület fejlesztési beruházásának alapkövét Berettyóújfalu Északi Iparterületén. A több mint 3,3 hektáros önkormányzati tulajdonú északi, valamint a meglévő 26,5 hektárnyi Bihari Regionális Ipari Park elérhetőségét segítő infrastruktúra fejlesztése elindult.

Lesz munkaerő

Az ünnepélyes alkalmon dr. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője úgy szólt, a város érdeke, hogy sok befektető érkezzen, ebből a környék települései is profitálhatnak, és nőhet az iparűzési adóból származó bevétel is. A képviselő kiemelte a több mint egy éve átadott autópályában rejlő lehetőségeket is, amelynek az országhatárig tartó szakaszának elkészülte a mostani beruházásra is kedvező hatással lesz.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Bulcsu László szerint eljött az az idő, amikor a berettyóújfalui ipari park fejlesztése a térség fejlődésére is hatással lesz. A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, a környékbeli ipari parkok hamarosan láncolatot alkotnak majd és a beruházásokkal, valamint annak elképzeléseivel a három évtizedes „halmozottan hátrányos” időszakból a térség kilábal, ezzel együtt pedig társadalmilag és gazdaságilag is egységes lesz. Bulcsu László úgy fogalmazott, bízik abban, hogy hamarosan eljön az idő, amikor érdemes lesz a térségben maradni, itt élni és munkát vállalni.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Berettyóújfalu polgármestere ismertette az ipari park történetét, említést téve arról, hogy huszonnyolc vállalkozás tevékenykedik aktívan az 1998-ban indult ipari területen. Muraközi István kiemelte, az új zöldmezős ipari területek létrehozásával olyan kiszolgálói hálózat jöhet létre, amely a környék nagy vállalatainak beszállítóit alkothatják. A polgármester hangsúlyozta, a város oktatási intézményeinek szakképző munkáját, amellyel lehetőséget biztosítanak az ide települő vállalkozások munkaerő ellátásához.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Az iparterület fejlesztési beruházásának alapkövét és az időkapszulát Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Muraközi István polgármester, Nagy László Csaba önkormányzati képviselő, Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, Bónácz János alpolgármester tette le.

Kogyilláné Halics Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában