Programváltozások

2020.03.10. 18:54

Elvitte a korona az Irodalom Éjszakáját

A Roncsbárban viszont jelen állás szerint megtartják a meghirdetett koncerteket.

Fotó: Illusztráció / Napló-archívum

A koronavírus-veszély miatt a korábban ismertetetteken túl Debrecenben elmarad az Irodalom Éjszakája, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöksége pedig arról tájékoztatott, március 9-től kezdődően a március 30., hétfő reggel 8 óráig minden, a saját és szervezeti egységei hatáskörébe tartozó rendezvény szervezését és lebonyolítását felfüggeszti. Elmaradnak továbbá – a debrecenihez hasonlóan – a nemzeti ünnephez kötődő berettyóújfalui, csökmői, nádudvari és hajdúnánási rendezvények is. Ezeken a településeken a városvezetők vasárnap néma főhajtással és koszorúval fogják leróni tiszteletüket 1848-49 hőseinek emléke előtt.

A Napló érdeklődött arról is, mi lesz a sorsa a Roncsbárba tervezett koncerteknek. – A vezetőség folyamatosan figyeli a híreket, eseményeket, együttműködik a hatóságokkal, szakhatóságokkal és amennyiben szükséges, megteszi a kellő intézkedéseket – kaptuk a tájékoztatást. Mint írják, a romkocsma fokozott figyelmet fordít a tisztaságra, az átlagosnál jelentősen sűrűbben végeznek a helyen alapos tisztítást, fertőtlenítést. A vendégek számára folyamatosan rendelkezésre állnak a hatóságok által javasolt fertőtlenítő szerek. Jelen állás szerint a korábban meghirdetett koncerteket megtartják.

A Tankoknak is bekavart

A Tankcsapda zenekart azonban már utolérték a koronavírussal kapcsolatos biztonsági intézkedések: Lukácsék nemrég a kassai és salzburgi koncertek elhalasztásáról posztoltak közösségi oldalukon. Mint írják, hosszasan egyeztettek a szlovák és osztrák szervekkel, majd megkapták a hivatalos értesítéseket, miszerint nem tarthatják meg a koncerteket az erre a hétvégére meghirdetett időpontokban. Nagyon sok jegy elkelt az érintett eseményekre, ám ahogy a Tankok is megfogalmazták: első a biztonság!

HBN

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában