növekvő érdeklődéssel

2020.02.16. 14:20

Régi, de egyre fiatalodó közösségben

Hazánk legnagyobb baptista közössége Lásd a láthatatlant! címmel rendezte meg hagyományos találkozóját.

Fotó: Kiss Annamarie

Modern hangvételű, prédikáció jellegű tanításokkal, zenés dicsőítésekkel és közösségi programokkal várta a fiatalokat a Debreceni Baptista Találkozó péntektől vasárnap délutánig a Lovardában. A Napló a helyszínen Dorogi Zoltán főszervezőt kérdezte a találkozó és a gyülekezet legfontosabb tudnivalóiról.

– Ez a huszonötödik összejövetelünk a gyülekezet szervezésében, melyen évről évre nyolc-kilencszáz fiatal vesz részt. Az évek során folyamatosan nő az érdeklődés a találkozóink iránt, sok fiatal és egyre több kisgyerek is tagja már a gyülekezetünknek, de országosan is jellemző, hogy a baptista közösségek fiatalos lendülettel működnek. Ezt a korosztályt napjainkban nagyon sok információ éri, az iskolában, a médiából, a mindennapokban. Rengeteg olyan áramlattal találkoznak, melyek kapcsán iránymutatást adhat számukra, ha egyházunk közösségéhez csatlakoznak – mutatott rá a találkozó főszervezője. – Idén a „Lásd a láthatatlant” volt a hívószava a találkozónknak, fókuszában pedig a hit, a hit mentén való engedelmesség, a keresztény élet mindennapi kérdései álltak, melyeket igyekeztünk körbejárni. A kereszténység útjára lépve nehézségekkel is találkozunk, ezekről is szó volt az idei találkozón. Négy tanító segítette az összejövetelt ebben az évben; Balogh Barnabás, aki a szegedi gyülekezetet vezeti, Mike Sámuel lelkipásztor Kecskemétről érkezett, Fóris Attila, a budapesti gyülekezetből és Kiss József debreceni lelkipásztor is közreműködött. A vasárnap délelőtti, prédikáció jellegű tanítás témája az áldások birtokba vétele volt: hogyan tudjuk felismerni és mindennapjainkba beépíteni ezeket az áldásokat – tájékoztatott a szervező.

Fotó: Kiss Annamarie

Alkalmaikra hívnak

Dorogi Zoltán azt is elmondta, a debreceni Szappanos utcai gyülekezet és imaház több mint százharminc esztendős múltra tekint vissza, ez egyben Magyarország legnagyobb baptista gyülekezete is. – Csaknem ötszázan tartoznak ide, nagyon sok programunk van, olyan, rendszeres alkalmaink, vasárnaponként istentiszteletek, hétköznap pedig különböző foglalkozásaink, egyre népszerűbbek például ifjúsági óráink, melyek hetente több alkalommal várják a fiatalabb generációt, de a gyülekezet minden korosztályára külön programjaink vannak azzal a céllal, hogy felkeltsük érdeklődésüket, akár a gyülekezeten kívüliekét is – fogalmazott Dorogi Zoltán.

– Több gyülekezetünk is a van a városban, ezek az Új remény, a Trinity, a Pacon és a Nagysándor-telepen működő közösségeink. A tagok elhívásán múlik leginkább, hogy mennyire misszióorientáltak, mennyire nyitottak arra, hogy a város különböző térségében új emberekkel osszák meg hitüket, és így tudjanak új embereket megszólítani és bevonni – tájékoztatott Dorogi Zoltán, majd hozzáfűzte, többféleképpen igyekeznek megszólítani a debrecenieket, például karitatív tevékenységeink által, de baptista iskola is működik már a városban. – Aki szeretne csatlakozni gyülekezetünkhöz, látogasson el egy gyülekezeti alkalmunkra – tanácsolta végezetül a 25. Debreceni Baptista Találkozó főszervezője.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában