hírmorzsák

2020.02.24. 09:54

Kerékpáros iskolai kupa és testületi ülés is volt Nyíracsádon

Növekszik a gyermekek létszáma, így több óvodai férőhely kell, továbbá a középiskolásokat is támogatják

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A dobogóra tekertek a diákok

A nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola adott otthont a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság által szervezett kerékpáros iskolai kupa első fordulójának, amelyen a helyi és környékbeli iskolák csapatai vettek részt. Az „első akadályt” a nyíracsádi Kerti Csenge és Gyökös Dorián vette a legügyesebben, így ők jutottak a második fordulóba.

Bővül az óvoda férőhelye

A település önkormányzatának képviselő-testülete a legutóbbi ülésén az Akácliget Óvoda férőhelyének emeléséről döntött. A döntés alapján a óvodai férőhelyet 125-ről 150 főre emelte, melynek oka az gyermeklétszám emelkedése.

Ismét pályázhatnak a fiatalok

A helyi önkormányzat pályázatot írt ki a településen élő középfokú oktatási intézményben tanuló fiatalok támogatására. A pályázat célja a település népesség megtartó erejének erősítése, és a hátrányos helyzetű fiatalok támogatása. A településen hét fő középfokú tanulmányokat folytató diák pályázatát tudják díjazni.

Delegálták a polgármestert

A nyírségi település önkormányzatának képviselő-testülete az ülésén elfogadta a Debreceni Agglomeráció Hulladékgazdálkodási Társulás társulási megállapodásának módosítását, és delegálta a társulásba dr. Nagy János polgármestert.

Elfogadták a szabályzatot

A település önkormányzatának képviselő-testülete elfogadta a szervezeti és működési szabályzatot, amely rendelkezik az önkormányzat által ellátott feladat és hatáskörökről, a testületi ülés vezetésével kapcsolatos szabályokról, a tanácskozás rendjéről, a megválasztott képviselő jogairól és kötelezettségeiről.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában