debreceni egyetem

2020.02.27. 16:36

Honvédelmi sportágakkal nevelik a jövő hazafijait

Első alkalommal ülésezett a Magyar Rektori Konferencia Honvédelmi Képzési Munkacsoportja csütörtökön a Debreceni Egyetem Karácsony Sándor termében, többek között azzal a céllal, hogy együttműködési megállapodást születhessen az intézmény, a DEAC és a Honvédelmi Sportszövetség között.

Fotó: Kiss Annamarie

A Honvédelmi Sportszövetség most először kötött közvetlen megállapodást egy egyetemmel, annak érdekében, hogy egy korszerű, hosszú együttműködés és egy megfelelő képzési módszer alakulhasson ki. A megállapodás értelmében az aláírt felek vállalják, hogy öt éven belül az egyetemi hallgatók negyede kipróbálhatja a honvédelmi sportágak legalább egyikét, ilyenek a sportlövészet, vívás vagy akár a küzdősportok valamelyike. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora az eseményen hangsúlyozta; az egyetemen intenzíven zajlik a sport infrastruktúrájának és tudományának fejlesztése, illetve a debreceni nemcsak a legnagyobb magyar egyetem, hanem a legszélesebb képzési spektrummal rendelkező intézmény is az országban.

Fotó: Kiss Annamarie

„Egészséges értékszűrő kell”

Simicskó István kormánybiztos, korábbi honvédelmi miniszter egyfajta sajátos történelmi pillanatnak nevezte az együttműködés létrejöttét. – Fontos, hogy megtaláljuk a közös nevezőket az együttműködő partnerekkel, olyan célok érdekében, amelyek mindannyiunk számára mérvadóak. Korunk világában különösen lényeges – amikor minden homogenizálódik a globalizáció hatására –, hogy azokat a magyar értékeket megőrizzük, amellyel tartozunk gyermekeinknek. Minden olyan partner, aki ebben együttműködik, az szövetségesünk. Küldetésünk: olyan értékrendet kialakítani a fiatalok szívében és fejében, amellyel egy egészséges értékszűrőt tudnak maguk elé húzni a különböző veszélyekkel és kihívásokkal szemben, növelve ezzel az ellenálló képességüket, hogy helyt tudjanak állni világunkban – fogalmazott Simicskó István. A rendezvény végén Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója tartott prezentációt a résztvevők részére a Debreceni Egyetem sporttevékenységéről.

GyT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában