Boston Minds

2020.02.24. 12:37

John Malkovich is előadást tart a Debreceni Egyetemen

A sikeres brandépítés titkairól beszél John Malkovich a Debreceni Egyetemen. A többszörös Oscar-jelölt színész a GE Healthcare által támogatott Health Venture Lab meghívására vesz részt a “Boston Minds” eseményen, melyen a GE és MIT innovációs szakemberei is előadást tartanak.

US actor John Malkovich arrives for the screening of the upcoming television series "The New Pope" on September 1, 2019 presented out of competition during the 76th Venice Film Festival at Venice Lido. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)

Fotó: AFP

Boston Minds címmel tart közös innovációs rendezvényt a Nagyerdei Stadionban a Debreceni Egyetem, a GE Healthcare és az általuk támogatott Health Venture Lab egészségipari innovációs akcelerátor. A március 9-ei rendezvényen a világhírű színész, John Malkovich mellett a GE globális kormányzati kapcsolatokért felelős elnőke, William ’Mo’ Cowan és a világ vezető műszaki egyetemének, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) professzora, Martha Gray is részt vesz – számolt be róla a Debreceni Egyetem.

A rendezvény során a Health Venture Lab programban résztvevő nemzetközi startup-csapatoknak tartanak innovációs workshopot. A délelőtt folyamán Martha Gray professzor a kutatások fontosságáról, az üzleti cél meghatározásáról és a hatékony üzleti terv kidolgozásáról fog beszélni, míg William ’Mo’ Cowan elnök a megfelelő csapat létrehozásának és az átlátható vállalati kultúra kialakításának körülményeit ismerteti. A résztvevő csapatokat végül John Malkovich készíti fel a nyilvános szerepelésre, aki az imázsépítés és értékesítés rejtelmeiről tart előadást.

- A GE, valamint a Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézete nemzetközi kapcsolatépítési tevékenységének is köszönhető, hogy a Debreceni Egyetem tagja lett az EIT Health egészségügyi innovációs hálózatnak, s ezen keresztül kapcsolatba került többek között a világ egyik vezető műszaki egyetemével, az MIT – Massachusetts Institute of Technology-val – ismertette Bács Zoltán. A kancellár hozzátette: az innovációs nap fontos állomása lesz a GE Healthcare, az MIT, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Debreceni Egyetem közös munkájának, és közelebb viszi a feleket az MIT Catalyst módszertanának európai meghonosításáról szóló hétéves program aláírásához.

A rendezvény délután egy panelbeszélgetéssel folytatódik, ahol a deep tech, azaz a tudomány és technológia együttműködésének szinergiáit hasznosító vállalkozások előmozdításának európai támogatása lesz a téma. A beszélgetésben a Health Venture Lab programjának korábbi startup-csapatai is részt vesznek.

Este a Debreceni Egyetemen tartanak jótékonysági vacsorát, melynek célja a „Health Innovation Technology Award” díj megalapítása, kezdő pénzügyi alapjának megteremtése. Az elismerést évente egyszer ítélik majd oda, elsősorban a Catalyst programban dolgozó innovátorok előző éves munkája alapján.

A Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézetének (MÜZLI) szervezésében Martha Gray, az MIT professzora tart előadást a piaci igényeken alapuló egészségügyi kutatások témakörében március 10-én.

Ugyanaznap tart tudásmegosztó workshopot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és a Debreceni Egyetem Innovációs Ökoszisztéma Központja az NKFIH Egyetemi innovációs ökoszisztéma pályázatán győztes felsőoktatási intézmények szakemberei számára. A rendezvényen a technológiatranszfer irodák alapításával kapcsolatos kihívásokról és tapasztalatokról lesz szó.

John Malkovich a színpadon is

A világhírű színművésszel nem csak az innovációs rendezvények résztvevői találkozhatnak. A rendezőként, producerként és divattervezőként is ismert John Malkovich március 10-én a Kölcsey Központban, a „Zenekritikus” című műsorával lép színpadra a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában