nagy tisztelettel hallgatták

2020.02.27. 08:31

A helyi pap helyett a püspök misézett

Nagy megtiszteltetés érte Egyek lakóit, hiszen hamvazószerda ünnepén tiszteletét tette Palánki Ferenc a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke.

Fotó: Bódi Viktor

Papp László atya hiányában, aki szentföldi zarándoklatvezető küldetését teljesíti, Palánki Ferenc püspök atya ajánlotta fel szolgálatát az ünnepségre. Az ünnepségen a helyi katolikus általános iskola diákjai és a község lakói nagy számban vettek részt. Kis túlzással egy gombostűt sem lehetett elejteni az érdeklődők között. A hívek nagy tisztelettel hallgatták, amint az egyházmegye első embere útmutatást nyújtott, hogy miként hozzanak áldozatot a jelenlévők ebben a 40 napos böjti időszakban. Püspök atya prédikációja elején és közben is szerető tekintettel volt hallgatóságának összetételére, a gyermekeket bevonva magyarázta a böjt, alamizsna és imádság élésének módjait, a lemondás felajánlásának lehetőségét.

Bódi Viktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában