idősügyi stratégia

2020.01.15. 09:54

Újjáalakult a Debreceni Idősügyi Tanács

Az új önkormányzati ciklusban újjáalakult a Debreceni Idősügyi Tanács 2020. január 14-én. A szervezet bővült, 6 nyugdíjas szervezet vesz részt a munkájában.

A 2016-ban alakult Debreceni Idősügyi Tanács mandátuma a 2019-es önkormányzati választással egyidőben megszűnt, majd az új képviselő-testület megalakulásával párhuzamosan újjáalakult. A testület keddi, első ülésén tárgyalta a készülő debreceni idősügyi stratégiát, amely dokumentum a nyugdíjas szervezetekkel közösen keres választ az időseket foglalkoztató kérdésekre: az idős emberek egészségügyi és szociális támogatására, kulturális és szabadidős tevékenységekre. – közölte a Debreceni Városháza.

Fotó: Miskolczi János

A stratégiába beépítik a nyugdíjas szervezetek javaslatait is, és végső formájában a városi közgyűlés dönt annak elfogadásáról. A debreceni idősügyi stratégia 2020 és 2025 közötti időszakra határoz meg célokat és feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában