gyakori jelenség

2020.01.16. 07:33

Számtalan tulajdonos egyszerűen „ottfelejti” az autóját a parkolóban

A közterület-felügyelet foglalkozik a cívisvárosban sorsukra hagyott autók elszállításával.

Fotó: Orosz Csaba

Utoljára valamikor 2018-ban használhatták olvasónk szerint azt a piros személyautót, amely Debrecenben, a Bethlen utca, Hunyadi utca, Darabos utca által határolt belső parkolóban áll.

Fotó: Orosz Csaba

„Cserben hagyott” autók

Tőzsér Gyula, a Debreceni Közterület Felügyelet hatósági osztályának vezetője lapunknak elmondta: egyáltalán nem ritka, hogy autótulajdonosok „cserben hagyják” saját járművüket. Tavaly 244 ilyen esetről szereztek tudomást. – Amennyiben a jármű nem rendelkezik érvényes műszaki vizsgával, elvileg nem parkolhatna így – fejtette ki.

Hozzátette: amikor ilyen otthagyott autóról kap a közterület-felügyelet bejelentést, kiderítik ki a jármű gazdája, és van-e érvényes műszakija. Amennyiben nincs, a Debreceni Polgármesteri Hivatal zöldterületi osztályára továbbítják az ügyet, akik arra szólítják fel az üzembentartót, hogy szállítsa el. Ha az nem következik be, a helyhatóság gondoskodik erről. (A rendszám nélküli autókat is elviszik.)

Fotó: Orosz Csaba

Sártenger a parkban

Olvasónk szerint a Bethlen-, Hunyadi-, Darabos utcai parkolóban az is egyre gyakoribb probléma, hogy az autósok egy része nem a legális, fizetős helyeket veszi igénybe, hanem a Bethlen utcai házak előtt található néhány méter széles parkba áll be úgy, hogy átugrat a járdaszegélyen. A szabálytalankodók már nemcsak a füvet, hanem az oda ültetett facsemetéket is kitaposták, majd mély nyomokat vájtak a talajba. Tőzsér Gyula szerint ezt a problémát kis oszlopok kihelyezésével lehetne hatékonyan megoldani.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában