hasznos információk

2020.01.29. 14:08

Hat intézmény várja nyáron a debreceni gyerekeket

Tavaly a cívisvárosban óvodai ügyeletre 674 gyermek jelentkezett.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

Az óvodák idén nyáron is hat, míg a bölcsődék négy hétre zárják be kapuikat. Az óvodák július 13-tól augusztus 23-ig, a bölcsődék pedig szintén július 13-tól, de csak augusztus 7-ig tartanak zárva.

Azoknak a családoknak, amelyek nem tudják a gyermek felügyeletét biztosítani, az önkormányzat 6 ügyeletes óvodája és egy bölcsődéje látja majd el ezt a feladatot.

Mint azt Iván Aurél, a Polgármesteri Kabinet sajtófőnöke a Napló kérdésére elmondta, a fenntartó minden év február 15-éig tájékoztatja a szülőket a bölcsőde és az óvoda nyári nyitvatartási rendjéről. Óvodákban az ügyeleti ellátás iránti igényt az intézményekben kell jelezni az óvodavezető által meghatározott határidőben. Az ügyeletes óvodák vezetői június 19-ig tájékoztatják a fenntartót az ügyeletet igénylő gyermekek létszámáról. Bölcsődékben szintén az intézményben kell jelezni az igényt, az intézményvezető által megadott határidőben.

Félszáznál több gyermek

Tavaly óvodai ügyeletre 674 gyermek jelentkezett. A teljes, hathetes időtartamra összesen 172 gyermek vette igénybe az ellátást az óvodákban, többségében azonban csak 2-3 hétre kérték a szülők a szolgáltatást. Az óvoda esetében az első ügyeleti héten 337 gyermek vette igénybe a szolgáltatást, míg az utolsó héten 192 fő.

Tavaly a zárvatartási idő alatt a Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézmény Károlyi Mihály Utcai Tagintézménye biztosított felügyeletet. Az előzetes felmérés alapján 11 tagintézményből érkeztek igények az ügyelettel kapcsolatban. Az intézményvezető közölte: 2019. júliusban 45 fő, augusztusban pedig 57 fő vette igénybe az ellátást.

A kabinetiroda tájékoztatása szerint az óvodák az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott rendeletben meghatározott téli szünet időszakával megegyezően is zárva tartanak majd, ekkor az Ifjúság Utcai Óvoda Bajcsy-Zsilinszky Utcai Tagintézménye (Bajcsy-Zsilinszky u. 64.) biztosít ügyeletet.

A debreceni önkormányzat 33 óvoda fenntartója. Az intézmények összesen 48 feladatellátási helyen működnek 7013 férőhellyel. Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye 12 tagintézményében fogadja a bölcsődés korú gyermekeket, 1164 férőhelyen.

PTZ

Ügyeletes óvodák:

Az óvodák 2020. július 13-tól 2020. augusztus 21-ig zárva tartanak. Ebben az időszakban az ügyeletet az alábbi óvodák látják el:

1. Alsójózsai Kerekerdő Óvoda (4225 Debrecen, Alsójózsai u. 13.)

2. Áchim András Utcai Óvoda Tégláskerti Telephelye (4030 Debrecen, Halász utca 4.)

3. Mesekert Óvoda (4033 Debrecen, Körtefa u. 3.)

4. Mosolykert Óvoda (4027 Debrecen, Fáy András u. 2.)

5. Százszorszép Óvoda (4031 Debrecen, Széchenyi u. 65.)

6. Szivárvány Óvoda (4030 Debrecen, Monostorpályi út 39.)

Ügyeletes bölcsőde:

A nyári zárva tartás időtartama alatt igény esetén Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézményének Margit Téri Tagintézménye biztosít ügyeletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában