jó lehetőség

2020.01.11. 11:28

Applikációkkal segítik a fogyatékkal élőket Debrecenben és a megyében

Önálló életvételi centrum nyílt Debrecenben a megyében lakó fogyatékkal élők számára.

Fotó: Miskolczi János / debrecen.hu

A centrum azt a célt tűzte ki maga elé, hogy bekapcsolja a fogyatékkal élőket az infokommunikáció világába – olvasható a debrecen.hu-n. Olyan telefonos és egyéb applikációkkal látják el a fogyatékkal élő embereket, amelyek megkönnyítik a mindennapi életüket. Hozzásegítik őket ahhoz, hogy önállóan is el tudjanak látni olyan feladatokat, amelyekhez egyébként segítségre lenne szükségük.

A megnyitón részt vett Puskás István alpolgármester is, aki köszöntőjében kiemelte: nagyon nagy jelentőségűnek tartja, hogy a fogyatékkal élők is részesei lehetnek az infokommunikáció világának. Számukra is adott a lehetőség, hogy bekapcsolódjanak a virtuális térbe és megszerezzenek olyan készségeket, amelyek segítik őket az önálló boldogulásban.

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Hajdú-Bihar megyében eddig 175 fő értelmi fogyatékos személyt ért el a programmal. Az applikációk használatáról Debrecen, Debrecen-Józsa, Derecske, Szerep, Balmazújváros lakóotthonában, napközbeni ellátókban, intézményekben tartanak workshopokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában