második gyertyaláng

2019.12.09. 07:46

Közösen ünnepeltek a felekezetek

Éneklő csoportok tették még maradandóbbá az eddig megtartott Adventi gyertyagyújtás eseményeit.

Fotó: Vmirjáncki József

A településen élő három vallási felekezet tagjai a központban lévő református templom előtt, vagy rossz idő esetén a templomban gyűlnek össze. Az első Adventi gyertya meggyújtásakor dr. Szabóné Kurucz Tímea református lelkész beszélt az ünnepvárásról. Büszke arra – mondta –, hogy a településen a különböző felekezetek tagjai együtt, közösen ünnepelnek. Ezt jelképezi a közös gyertyagyújtás. Ezután felkérte Pintye Sándort, az egyház gondnokát, presbitert az első gyertya meggyújtására. Az gyülekezet kórusa egyházi énekekkel színesítette ezt az eseményt.

Az Advent második vasárnapján még többen jelentek meg a református templomban. Groza Zsófia általános iskolai tanuló, Lukács evangéliuma, Krisztus születése ígéretének, felolvasása után, Veres Imre baptista lelkipásztor beszélt arról a híveknek. Az ünnepi összejövetelnek részesei voltak a Biharugráról érkező baptista felekezet énekesei. Ők Tóthné Bereczki Éva vezetésével érkeztek Körösszegapátiba. Advent második vasárnapján a gyertyát a Biharugráról érkezett református lelkész, Szabó Árpád Csaba gyújtotta meg.

Mindkét alkalommal, süteményekkel, tésztákkal és teával vendégelték meg a megjelenteket.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában