Porlepte történetek

2019.12.08. 12:25

Karácsonyi emlék: amikor előkerült Tücsi

Kétségbeesetten hívogatták a kiskutyát, de sehonnan sem került elő.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Életem minden karácsonyára kellemes visszaemlékezni, de vannak, amelyek különös élményt jelentettek számomra. Ilyen az 1983. év karácsonya.

Ez év nyara végén költöztünk be új házunkba, ami nekünk, szülőknek, s két gyerekünknek nem kis örömünket jelentette. Kedvenc kiskutyánk, Tücsi, a kis tacskó is boldogan fedezte fel az új udvart, kertet.

Mint mindig, most is izgalommal, s a mindenkori szeretetteljes várakozással készültünk a karácsony ünnepére. Boldogok voltunk új otthonunkban, s a jövendő ünnep meghittségét vártuk. Ezt a hangulatot, örömteli várakozást hirtelen beárnyékolta Tücsike eltűnése. Kétségbeesetten kerestük, hívogattuk, de nem jött elő. Hosszú napok teltek el nélküle. Szomorúan lemondtunk róla, hiányozni fog nekünk.

Eljött a szenteste. Ünnepi öltözetben álltunk a csillogó karácsonyfa előtt, alatta a becsomagolt ajándékok sorakoztak gazdáikra várva. Boldog karácsonyt kívántunk egymásnak, s leültünk a szépen megterített asztalhoz. Egyszer csak valahonnan messziről kutyaugatás hallatszott. A kislányunk arca felragyogott, hátha Tücsi az. Elhessegettük a gondolatot, lehet, a tévé háttérhangját hallottuk. Aztán egyre közelebbről jött az ugatás. Ekkor már a gyerekeink kiszaladtak az udvarra, s lám csak sűrű farkcsóválással, boldog csaholással Tücsike állt a bejárati ajtó előtt.

Szinte hihetetlen, égi csodának éltük meg a látványt. Gyorsan megvendégeltük a kis kedvencünket az ünnepi vacsorából, s meleg takarót tettünk házikójába.

Így, vele együtt lett békés, boldog karácsonyunk!

Nagy Józsefné (Pocsaj) elmondása alapján lejegyezte: Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában