jegyzet

2019.12.31. 17:16

Időt szánni magunkra

Csupán néhány óra, és búcsút veszünk a 2019-es esztendőtől is, s igyekszünk bizakodva tekinteni az előttünk álló új évre.

Vass Kata

Fotó: Illusztráció, Shutterstock

A legtöbben ilyenkor fogadalmak bűvkörébe vonjuk magunkat, és váltig állítjuk, hogy leszokunk a dohányzásról, elkezdünk sportolni, egészségesen táplálkozunk majd, nem iszunk annyi alkoholt, és naná, hogy lefogyunk! – csak hogy a leggyakoribb magunknak tett ígéreteket említsem, melyek mind az egészségünkhöz köthetők.

Aztán néhány napig, netán hétig tart a lendület, majd a kudarcban dagonyázva győzködjük magunkat véget nem érő kifogásokkal – nincs rá idő, nincs rá pénz – miért is nem lehet mindezeket betartani. Tisztelet a kivételnek. Pedig az egészségünk igazi kincs, és igenis érdemes rá időt szánni. Habár drasztikus életmódbeli változásokat nem érhetünk el egyik napról a másikra, de szépen lassan, lépésenként felismerhetjük, hogy a testünk, emberi porhüvelyünk, melyben élünk, nem ellenünk, hanem értünk van. Igazi csoda: körülhatárol minket, életben tart és megannyi viszontagságot kibír. Legyünk hálásak, és gondozzuk, amennyire csak tudjuk! Ne etessük szeméttel, ne hagyjuk ellustulni! Ne csak akkor keressük fel az orvost, ha valami már nagyon fáj! Járjunk szűrésekre, előzzük meg a bajt! Mindemellett pedig töltekezzünk lelkileg is, töltsünk minél több időt szeretteink körében, találjunk egy igazán jó hobbit, amiben örömünket leljük.

Ne legyen luxus, hogy foglalkozunk magunkkal, hiszen az elvesztegetett idő az, amit soha senki sem tud már nekünk visszaadni.

Vass Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában