szavazásértékelés

2019.12.30. 11:00

Felhajtás nélkül és házibuliban szilvesztereznek a megyében

Hamarosan véget ér 2019, ezzel együtt búcsút inthetünk a '10-es éveknek is.

Fotó: Napló-archívum

A szilveszter igen megosztó ünnep, van aki szereti, hosszasan tervezi az óév búcsúztatását, míg mások csak túlélni szeretnék az év egyik leghangosabb és legnyüzsgőbb estéjét. Éppen ezért arra voltunk kíváncsiak, hogy a HAON olvasói hogyan zárják 2019-et.

A szokásokhoz híven idén is számos szórakozóhelyen, valamint Debrecen főterén is készülnek az újév köszöntésére; zenés-táncos mulatságokkal, utcabállal, tűzijátékkal várják az érdeklődőket. Ennek ellenére az olvasóink körében ez a két lehetőség aratta a legkisebb sikert. Mindössze a szavazók 5-5 százaléka tervezi úgy, hogy a cívisváros főterén vagy egy felkapott klubban, étteremben köszönti 2020-at.

A házibulik ennél sokkal népszerűbbek, a családdal vagy barátokkal összegyűlni valakinek az otthonában a szavazók 14 százaléka szerint jó ötlet. Ez a lehetőség valószínűleg azért csábító, mert oldottabb lehet a hangulat, mint ismeretlenekkel körbevéve, emellett senki máshoz nem kell igazodniuk, sem az ételeket, sem a zenéket illetően. Tűzijátékozni szűk körben is lehet a szabályok betartása mellett, valamint a főtéri ünneplőkhöz is bármikor csatlakozhatnak hosszabb-rövidebb rövidebb időre.

Olvasóink több mint háromnegyede azonban abszolút nem szereti a felhajtást, ők inkább a négy fal között töltik az év utolsó óráit. Ám szerencsére rájuk is gondoltak: számos szórakoztató tévéműsort lehet találni, de egy jó könyvvel és pihenéssel is tökéletes lehet a szilveszter.

Bárhogy is töltsék az emberek a szilvesztert, a legfontosabb az, hogy kellemetlenségek, balesetek és elszökött háziállatok nélkül teljen el az éjszaka.

Borítókép: Ünnepi tűzijáték Debrecen főterén 2018 első perceiben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában