színvonalas oktatás

2019.12.22. 16:12

Fél évszázados jubileumát ünnepelte az iskola

Bíró Gyula egykori diák a visszatekintője után 100 ezer forintot ajánlott könyvtárfejlesztésre az iskolának.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

Önállóvá válásának ötvenéves évfordulóját jubileumi emlékezéssel ünnepelte a BSZC Bessenyei György Szakgimnáziuma. Az iskolát fél évszázados fennállása alatt hat igazgató vezette, számos kiemelkedő szakmacsoportban majdcsak ötezer diák végzett.

Lesz jövője a szakképzésnek

A jubileum kapcsán dr. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte az egykori tanárokat és diákokat. Úgy szólt, az elmúlt évtizedek változásai az intézmény nevén is nyomon követhető. Ami viszont nem változott, az a mindig színvonalas oktatás.

Az elődök példáját követve fejlesztik tovább az iskolát – fogalmazott köszöntőjében a kerek évforduló kapcsán Pelyhéné Bartha Irén. A főigazgató azt mondta: a Berettyó Szakképzési Centrum célja a magas színvonalú képzés biztosítása a jövőben is. Az iskola öt évtizedes történelmét, jelentősebb mérföldköveit dr. Marinecz Kornélia tagintézményvezető idézte fel. Gáti Attila az iskola volt igazgatója beszédében a jövőt helyezte központba. Az elkövetkező ötven évben modern, diák központú iskolát vizionált, ahol a tanárok szeretik a munkájukat és a családokkal közösen, következetesen tudják támogatni a tanulókat a legjobb eredmények elérésében, mint ahogy ez az előző 50 évben is így volt.

Az eseményen Bíró Gyula, a szakközépiskola egykori diákja is köszöntötte az ünneplőket. A félévszázados ünnep alkalmából százezer forint támogatást is felajánlott az intézmény könyvtárának. A jubileum egykori és jelenleg is az iskolában tanuló diákok előadásaival és kötetlen, nosztalgikus beszélgetésekkel zárult.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában