ünnepi hangulat

2019.12.09. 10:12

Disznótoros finomságok az adventi összejövetelen

A településhez tartozó területen ma is él mintegy 70 ember. A Körösszegapáti önkormányzat igyekszik olyan feltételeket biztosítani az ott lakók számára, mint más településen lakóknak.

Fotó: Vmirjáncki József

A közelgő ünnepek hangulatát is igyekeznek odavarázsolni. Évek óta több rendezvényt szerveznek az ott lakók számára. A helyi önkormányzat és a családsegítő szolgálat a volt iskola termét szépen feldíszítették, így ünnepi hangulat várta az odaérkezőket.

Az iskolások kedves történetekkel, versekkel készültek. Dr. Szabóné Kurucz Tímea református lelkésznő imádságot mondott. Tarsoly Attila polgármester pedig köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy minden ember élete nagyon fontos. Igyekeznek idősnek, fiatalnak kedvező életkörülményeket biztosítani. Az elkövetkezendő időben, több olyan terv megvalósításán dolgoznak, melyek a kis település lakóinak pozitív változást hoznak. Azután a téli időszaknak megfelelő, ilyenkor hagyományos disznótoros finomsággal, hurkával és kolbásszal vendégelték meg a megjelenteket. Nem maradt el a mákos és diós kalács sem.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában