FIRST LEGO League

2019.11.29. 14:35

Készül a hétvégi robotikaversenyre az Agóra csapata

Három csapatot indít az Agóra a nemzetközi robotverseny debreceni regionális fordulóján, amelynek az élményközpont ad otthont november 30-án, szombaton.

Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont

A tíz év felettieknek meghirdetett kategóriában már ötödször szállnak versenybe az Agóra robotika klubjának oszlopos tagjai, Agora Robotics néven. Az élményközpont versenyzői közül többen szerepeltek már komoly megmérettetéseken. Idén a nagyvárosokban előforduló problémákra kell fenntartható megoldásokat találniuk a fiataloknak. A debreceni regionális versenyen induló nyolc csapat közül a legjobb továbbjut az FIRST LEGO League közép-európai elődöntőjébe, amelyet 2020 februárjában Lengyelországban rendeznek meg – derül ki az Agóra Tudományos Élményközpont közleményéből.

Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont

A hat és tíz év közötti korosztály ebben az évben másodszor vehet részt a versenyen az FLL Junior keretében; nekik egy fejlődő, élhető nagyváros megalkotása és bemutatása a feladatuk. Ebben a kategóriában két csapat is képviseli az Agórát a holnapi rendezvényen.

A debreceni regionális robotikaversenyen egyébként a két kategóriában összesen tizenhárom csapat tagjaként csaknem nyolcvan diák méri össze tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában