advent

2019.11.20. 15:32

Érkezik Debrecen karácsonyfája

Csütörtök délelőtt állítják fel a cívisváros karácsonyfáját a Kossuth téren.

Fotó: Matey István

A város karácsonyfáját – amely tizenhét méter magas, így két méterrel meghaladja a tavalyi karácsonyfa méretét – november 21-én, csütörtökön, várhatóan délelőtt fél tíz körül állítják fel a Kossuth téren – tájékoztatott a cívisvárosi önkormányzat.

Az ezüstfenyő Szabó Béla debreceni lakos felajánlása nyomán kerül a főtérre. A fenyő kiemelésében és felállításában a Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkatársai vesznek részt, mely munkálatokhoz a darut a Kemad Kft. biztosítja. A szállítási útvonal rendőri biztosítását a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai végzik. A fenyő szállításáról a Vakond Via Kft., a karácsonyfatalp szállításáról a DH-Szerviz Kft., a fatalp és a karácsonyfa díszítésének technikai feltételeiről a Héliker Invest Zrt. gondoskodik. A munkálatokban részt vesz az AKSD Kft. és a Zöldfény Lámpaépítő Szerviz Kft. i s.

Az első ünnepélyes adventi gyertyagyújtásra december 1-jén, vasárnap 17 órakor kerül sor a feldíszített fenyőnél. A gyertyagyújtás hivatalos Facebook-eseménye már elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában