fejlesztés

2019.11.21. 19:16

Átadták a szociális szolgáltatások megújult székhelyét Görbeházán

Görbeházán mostantól egy épületben vehető igénybe a család- és gyermekjóléti szolgáltatás, az idősek nappali ellátása, a házi segítségnyújtás, az étkeztetés és a tanyagondnoki szolgálat.

Fotó: hbmo.hu

A szociális alapszolgáltatások fejlesztése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyik pályázata által valósult meg 68 millió forintból – írja honlapján a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

A Szociális Gondozási Központ, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat az Iskola utca 22. alá telepítette szolgáltatásait, ehhez pedig szükség volt az épület felújítására. Többek között energetikai korszerűsítést végeztek, melynek keretében korszerű műanyag nyílászárókat szereltek be, megtörtént a külső hőszigetelés, a belső terekben kicserélték az elavult lámpákat, akadálymentesítettek, napelemeket szereltek fel, és a gépészeti rendszert is átalakították.

Az épület ünnepélyes átadóját november 21-én tartották, ahol Giricz Béla Lászlóné polgármester köszönetét fejezte ki a kivitelezők és a munkálatokban résztvevők felé.

Az eseményen Ambrus Ilona gazdálkodásért felelős államtitkár is részt vett, aki hangsúlyozta: az önkormányzat ügyesen használta ki a pályázatok adta lehetőségeket, hiszen az elmúlt években számos épület újult meg a településen.

Fotó: hbmo.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat nevében Pajna Zoltán elnök méltatta a beruházást. Úgy fogalmazott: az állam fontosnak tartja, hogy a vidéki életet vállalóknak is teljes értékű életük legyen. Kiemelte továbbá a szociális területeken dolgozók fáradhatatlan, odaadó munkáját, majd hangsúlyozta: minden ellátásra szorulónak tudnia kell, hogy van kihez fordulni, senki sem marad egyedül.

Görbeházán a fejlesztés által megvalósult egy olyan ügyfélbarát környezet, ahol a rászorulók szociális helyzetének, korának és egészségi állapotának megfelelő ellátást biztosítanak, hiszen mostantól egy helyen elérhető minden szolgáltatás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában