még tartanak a munkálatok

2019.10.02. 15:23

Zökkenőmentes lesz az áthajtás a vasúti síneken

A Kaba-Nádudvar vasútvonal egy szakaszának átépítése is közrejátszik az útzárban.

Fotó: Kovács Péter

Várhatóan november közepéig tart a forgalomkorlátozás a 4-es főúton, a nemrégiben átadott közúti felüljáró alatti részen. A vasúti átjáró átépítése után készülhet el az útpálya. Az átépítés után zökkenőmentes lesz az áthaladás a közúti-vasúti kereszteződésen – válaszolt a Napló kérdésére Hideg András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs igazgatója, majd részletezte.

– A kabai felüljáró környékén – a 4. számú főutat keresztező Kaba-Nádudvar vasútvonal átjárójának átépítése miatt – félútpályás lezárás mellett halad forgalom a 4. számú főúton. A lezárás a Magyar Közút által jóváhagyott forgalomtechnikai terv alapján jelzőlámpás forgalomirányítás és 30 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett történik. Az átjáró környezetében lévő útépítéssel egyidőben (körülbelül 200 méter hosszon történik forgalomkorlátozás) zajlik a Kaba-Nádudvar vasútvonal egy részének átépítése is. A 4. számú főút környezetében a kivitelező szakaszosan végzi a gerenda lefektetési, pályalemez behelyezési és betonozási munkákat a technológiából adódó száradási, kötési idők figyelembe vételével.

Fotó: Kovács Péter

A NIF-et azt követően kerestük meg kérdéseinkkel, hogy mi magunk is tapasztaltuk, a 4-es főút említett szakaszán augusztus közepétől folyamatosan lezárva tartanak egy forgalmi sávot. Mégpedig úgy, hogy nemegyszer napokig látszólag nem történt érdemi munkavégzés.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában