megújult a Fényes udvar

2019.10.07. 11:30

Nem csak fényes, zöld is lett

Átadták a debreceni Fényes udvari lakótelep felújított központi parkját.

Fotó: Matey István

Befejeződött a közterületek felújítása, vagyis a Zöld város program megvalósítása a debreceni Dobozikertben, mely az ilyen beruházások közül a legkorábban kezdődött és az egyik legösszetettebb volt – ismertette Papp László, Debrecen polgármestere a Fényes udvari lakótelep középső, frissen felújított parkos részén, a Fidesz sajtótájékoztatóján, hétfőn. Hangsúlyozta, a beruházásra azért volt szükség, mert a Dobozikert a város egyik legrégebbi lakótelepe, ahol a közterületek felújítása évtizedek óta váratott magára.

Fotó: Matey István

Elmondta: a kivitelezők az elmúlt hónapokban egyebek mellett új térburkolatokat (színes térköveket és szürke betonlapokat) raktak le. – Ezek alkalmazkodnak a gyalogosok közlekedési irányaihoz, csapásaihoz. Igyekeztünk úgy elhelyezni a közlekedési útvonalakat, hogy ne a füvön keresztül keljen közlekedni – fogalmazott a polgármester.

Fotó: Matey István

Hangsúlyozta, ezzel együtt sikerült növelni a zöldterületet, füvesítettek, cserjéket ültettek, gallyaztak, majd kis fákat telepítettek. – Ezeknek köszönhetően zöldebbé, élhetőbbé vált a Dobozi lakótelep – jelentette ki Papp László.

Ezen kívül új játszó-, és közösségi tereket alakítottak ki, pingpong asztalokat, padokat helyeztek el, felújították a kondiparkot és a pergolát.

Fotó: Matey István

Közösségi tervezéssel

A polgármester kiemelte, hogy a terület megújítása közösségi tervezés eredménye, a tervek készítési szakaszában a környéken élők véleményét is meghallgatták, figyelembe vették. Egyebek mellett így kapott közvilágítást a parkon átvezető, a helyi kispiac és a belső 10 emeletes épületek között kapcsolatot teremtő sétaút.

Fotó: Matey István

– A beruházásnak köszönhetően jelentős mértékben emelkedett a Dobozi lakótelep komfort fokozata. Az Új Főnix Terv célkitűzésének megfelelően a város minden részében érezni kell, hogy a város halad, fejlődik – hangsúlyozta a polgármester.

Emelkedő ingatlanárak

Nagy Sándor, a városrész önkormányzati képviselője ugyanott arról beszélt, Papp László 5 évvel ezelőtt, – akkor még alpolgármesterként – arra tett ígéretet, hogy megválasztása esetén megoldja azt a jogi problémát, mely sokáig akadályozta a Fényes udvari kispiac modernizálását. A beruházás 2017-ben megvalósult.

A Fényes udvari park teljes megújítása és a Dobozikert fejlesztése 421 millió forintba került, mely már az ottani ingatlanok árán is meglátszik – tette hozzá.

Fotó: Matey István

– A Fényes udvar és a Dobozikert lakói megérdemelték azt, hogy igazi zöldterületet kapjanak, mely által még élhetőbb és komfortosabb lett ez a városrész – jelentette ki Hetei József, önkormányzati képviselőjelölt a tájékoztató végén.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában