hírmorzsák

2019.10.03. 12:17

Megújul a közkonyha és színpad épül Berekböszörményben

Emellett új épületet adnak át az időseknek, és az utakat is rendbe hozzák mintegy száz millió forintból.

Fixtelepítésű színpadot építenének

Berekböszörmény önkormányzata egy fixtelepítésű nagyszínpad elkészítésére adott be pályázatot. A falunapokon, majálisokon, illetve a település más nagyrendezvényein jó szolgálatot tesz majd a színpad – tájékoztatta a Naplót Nagy Ernő polgármester.

A régi helyett egy újat építettek

Elkészült az idősklub épülete, amelyet a napokban adnak át. Az intézményben az idősek nappali ellátását végzik a szakdolgozók. Mint azt megtudtuk, az idősek klubjának régi épülete már annyira elavult, hogy többe került volna a felújítása, mint egy új építése. Az új épületet a József Attila utcán húzták fel ötven millió forint költségből.

Több külterületi utat is felújítanak

Körösszegapáti irányába három külterületi utat is felújít a település önkormányzata száz millió forintból. Az utakat újraszfaltozzák, kialakítják az útpadkákat, továbbá csapadékvíz-elvezető árkokat is készítenek. A mezőgazdasági központok, a tanyák gyorsabb és biztonságosabb megközelítését teszik lehetővé a beruházások.

Megújul a közkonyha

Harminc millió forintos költségből megújul a település napközi otthonának konyhája. A beruházás az épület korszerűsítését, valamint konyhai eszközök beszerzését is magába foglalja, továbbá eredményeként olcsóbb lesz a közkonyha működtetése. A berekböszörményi napközi konyháján naponta négyszáz óvodásnak és iskolásnak készítenek ételt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában