családi váróterem

2019.10.19. 07:00

Komfortosabbá vált a várakozás a Nagyállomáson

Idén csaknem negyven vasútállomást renovál a MÁV Debrecen és környékén, hogy az utasok komfortosabb környezetben várakozhassanak.

A cívisváros állomásépülete több szempontból is új arcát mutatja: megújult az utas WC, valamint szeptemberben megnyitott a családi váróterem, amely a kisgyermekes családok utazási kényelmét növeli.

Utasforgalmi területek

Megkeresésünkre a MÁV Zrt. elárulta lapunknak, hogy a Törökszentmiklóstól Záhonyig több megyére is kiterjedő vasúthálózatot üzemeltető debreceni Pályavasúti Területi Igazgatóság kollégái a hajdú-bihari megyeszékhely mellett idén 39 másik állomáson és megállóhelyen dolgoznak azon, hogy az utasforgalmi területek esztétikailag megváltozzanak, és az erre közlekedőket szebb és jobb körülmények fogadják. – Az elvégzendő feladatok között szerepel a fém- és fafelületek festése (padok, hulladékgyűjtő, nyílászárók, korlátok, oszlopok, jelzők); a vakolatok megújítása, az állomási kiskertek rendbetétele, füvesítés, virágosítás és további kisebb karbantartási feladatok elvégzése. Valamennyi állomáson megújultak a kerékpártárolók, több esetben az önkormányzatokkal közösen szépítve az állomások környezetét – válaszolták.

Majd hozzátették, az eddigi visszajelzések a családi váróban elhelyezett vendégkönyv alapján rendkívül pozitívak, az utazóközönség nagy megelégedettséggel használja a létesítményt. Az ötletet elsődlegesen a nyíregyházi vasútállomáson már évek óta működő családi váró sikere adta.

Fotó: Molnár Péter

Biztonságos környezet

Az elképzelés nem csak megvalósult, nagy örömmel fogadták a családosok, legalábbis eddig szinte csak pozitív visszajelzéseket kapott Czifra Csabáné MÁV dolgozó is, akit a helyszínen bővebben kérdeztünk a családi váróval kapcsolatban. Megtudhattuk, hogy a váróban mindig van egy felügyelő, aki fogadja a vendégeket, ez azért is fontos, mert szeretnék a legnagyobb biztonságban tudni a gyerekeket, valamint a helyiség berendezési tárgyait is őrzik. A váró nagyon barátságos, rengeteg játékot találunk, de mesekönyvekből, társasjátékokból sincs hiány. Tényleg minden gyerkőc megtalálhatja a számára legszimpatikusabb elfoglaltságot: van lehetőség pihenésre, beszélgetésre, rajzolásra stb.

Fotó: Molnár Péter

– Körülbelül másfél hónapja nyitotta meg kapuit a gyermekesek számára kialakított váró, amelyet azóta folyamatosan felkeresnek a családosok. Nem csak játszani, pihenni is lehet a barátságos környezetben, ki van alakítva a helyiségen belül egy gyermekeknek szánt illemhely, ahol WC, valamint pelenkázó is található. A szülők nyilván nagyon örülnek a kezdeményezésnek, hiszen a várakozás így sokkal kényelmesebb lett számukra, és nem utolsósorban a gyerekek is jól érezhetik magukat, a hely otthonos légkört biztosít számukra – tette hozzá Czifra Csabáné.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában