elsősegélynyújtás

2019.10.17. 18:10

Jól szerepeltek a balmazújvárosiak

Hazánk legjobb elsősegélynyújtói Zalaegerszegen versengtek szeptemberben.

Fotó: Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt évek óta egy versennyel igyekszik felhívni a figyelmet az elsősegélynyújtás fontosságára. A 48. Országos Elsősegélynyújtó Versenyt Zalaegerszegen rendezték meg szeptemberben. Az előző évhez hasonlóan a szakmai zsűri helyezések helyett minősítésekkel jutalmazta az 52 versenyző csapatot.

Változatos feladatok

300 elsősegélynyújtó mérte össze tudását. A város több pontján találkozhattak a járókelők vöröskeresztes zászlókkal és orvosi ládákkal vonuló versenyzőkkel, akik a legkülönfélébb helyzetekben látták el a szakképzett imitátorokat. Az 52, versenyen indult csapat mellett további 4 vendégcsapat teljesítette a 20 állomásból álló, csaknem 9 kilométeres körpályát. Három korcsoportban mérték össze tudásukat: 17 felnőtt, 20 ifjúsági és további 20 gyermekcsapat volt a nevezők között.

Rollerbaleset következtében kiszabadult óriáspók, újraélesztés egy forgalmas bevásárlóközpontban, vagy egy olajfúrón történt robbanás sérültjeinek ellátása képezték többek között a versenyfeladatokban megoldandó kihívásokat. Összesen 7 különböző technikai kárhelyszínen bizonyíthatták elméleti és gyakorlati tudásukat a résztvevők.

Fotó: Magyar Vöröskereszt

Példamutatás

Az Országos Mentőszolgálat szakembereiből és további szakértékből álló 84 fős zsűri, a verseny ideje alatt végig több szempont alapján értékelte az elsősegélynyújtók felkészültségét. Az esemény lebonyolításában több mint 200 fő vöröskeresztes munkatárs és önkéntes vett részt, akik a baleseti helyzeteket 81 imitátor közreműködésével valósították meg.

Az Országos Elsősegélynyújtó Versenyen a versenyzők az emberek közé vihetik a tudásukat, és példát adhatnak a járókelőknek arról, hogy bárkiből válhat hős.

Hajdú-Bihar megyéből a Balmazújvárosi Elsősegélynyújtók csapata vett részt a versenyen, ők ezüst minősítésben részesültek – tudatta a Magyar Vöröskereszt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában