szalmonella

2019.10.17. 11:32

Hamarosan újra megnyit a hajdúsámsoni főzőkonyha

Jelenleg tisztítószerek, fertőtlenítőszerek vizsgálata zajlik a helyi iskolában.

Szalmonellafertőzés okozta gyerekek tömeges megbetegedését Hajdúsámsonban

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Majonézes kukoricasaláta okozta a szalmonellafertőzést a II. Rákóczi Ferenc iskolában szeptember 18-án Hajdúsámsonban – közölte lapunkkal korábban a megyei kormányhivatal. Mint megírtuk, az eset kapcsán indított eljárás során a főzőkonyha általános és személyi higiéniáját megvizsgálták, valamint az ételminták, az alapanyagok és a felületi tisztasági minták laboratóriumi vizsgálata valósult meg.

Lapunk felkereste az üggyel kapcsolatban Bujdosó Tibor iskolaigazgatót, aki elmondta, a sajtóból értesült a legújabb fejleményekről, miszerint a megbetegedéseket okozó baktérium főzés közben, az iskolájuk konyháján került volna az ételbe, azonban erről hivatalos tájékoztatást nem kaptak a hatóságtól. – Annyit tudunk biztosan, hogy az eddigi vizsgálatok szerint az étel alapanyagaiból vett termékminták laborvizsgálati eredményei negatívak lettek.

„A konyhánk jelenleg nem üzemel, mivel több dolgozónk is megbetegedett, viszont ahogy meg lesz a teljes létszám, úgy a főzőkonyhát megnyitjuk”

– hangsúlyozta végül.

NE

Borítókép: fertőtlenítik a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola folyosóját 2019. szeptember 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában