környezetünkért

2019.10.16. 14:43

Fát ültettek a bíróság képviselői

Fát ültettek a Debreceni Törvényszék és a Debreceni Járásbíróság képviselői szerdán a Nagyerdőn, a stadion közelében; ezzel erősítve társadalmi szerepvállalásukat a környezetért, illetve a klímavédelem és fontosságára is felhívták a figyelmet. A facsemetét, egy kocsányos tölgyet a Nyírerdő Zrt. bocsátotta rendelkezésükre.

Fotó: Kiss Annamarie

A környezet védelmére tett erőfeszítéseik sorába tartozik a bíróság képviselőinek figyelemfelhívó akciója, melyben egy kocsányos tölgyfa csemetét ültettek el – a Nyírerdő Zrt. munkatársaival együttműködve – szerdán a Nagyerdőn, a stadion közelében.

Fotó: Kiss Annamarie

– Bíróságtörténeti kutatásainkból tudjuk, hogy a társadalmi felelősségvállalás folyamatosan jelen volt a hajdú-bihari bíróságok életében. A bírák már a múlt században is fontosnak tartották, hogy munkájuk mellett valamely egyesület, szervezet tagjaként tevékenykedjenek a közösségért. Ebbe beletartozott a környezetük szépítése is, például rózsakertet létesítettek a bírósági épület körül – idézte fel dr. Kahler Ilona, a Debreceni Törvényszék elnöke.

Fotó: Kiss Annamarie

Mint mondta, a Debreceni Törvényszék maga is törekszik arra, hogy környezetkímélő lehetőségeket használjon a világítás, az energetikai megoldások vagy a hulladékgyűjtés terén, az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében. Emellett a bírósági épületek környezetét igyekszik parkosítani, a Debreceni Járásbírósághoz zöldtető készült, a Berettyóújfalui Járásbíróság kertjét az 1930-as állapotok szerint állították helyre. A püspökladányi épület most újul meg, zöldterület is lesz ott. Az elnök megjegyezte, hogy a Debreceni Törvényszék udvarán ma is állnak százévesnél idősebb fák.

A faültetéssel saját törekvéseik bemutatása mellett a bíróság képviselői arra is emlékeztetni szeretnének, hogy éppen 80 éve, 1939. október 10-én nyilvánították védetté a debreceni Nagyerdőt.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában